Соціум

Похідна лазня для “десятки”. Франківськ передав 109 батальйону пересувний автономний комплекс

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Незвичайний подарунок днями передала Івано-Франківська міська громада бійцям 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр «Едельвейс». Це пересувний лазне-пральний комплекс з автономним живленням, який слугуватиме нашим захисникам для забезпечення гігієни у фронтових умовах. Похідну лазню, пральню й сушарню на одній платформі для коломийської бригади змайстрували зі звичайного торгового контейнера умільці Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу.

Читайте Руслан Марцінків: Турботу про соціально вразливих франківців вважаю одним із головних завдань

Похідна лазня для "десятки". Франківськ передав 109 батальйону пересувний автономний комплекс

Як розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, ідею похідної лазні підказали під час однієї з його волонтерських поїздок на схід бійці коломийської «десятки». Вони висловили бажання мати для своїх потреб лазне-пральний комплекс, в якому могли б помитися й випрати речі, особливо в осінньо-зимову пору.

Читайте Руслан Марцінків: Івано-Франківськ не зупиняється в підтримці ЗСУ

На побажання військових, власне, й орієнтувалися майстри ЛРЗ, коли будували цей лазне-пральний комплекс. Контейнер вони утеплили спеціальною піною та гідроізолювали.

На випадок браку пального для генератора передбачили автономність — лазня може працювати і на твердому паливі. Тож тут є два нагрівачі води (бойлери): один живиться від генератора, другий функціонує на дровах. Є і умивальник. Також враховані й побутові дрібниці для зручностей бійців.

За словами директора ЛРЗ Руслана Терешка, підприємство купило для цього комплексу дві пральні машини і сушильну, три душові кабіни. Тож нині воїни мають усе в комплексі: і три душові кабіни для миття, і дві пральні автоматичні машини для прання одягу, і сушильню для випраних речей…

Забрати пересувний лазне-пральний комплекс до Франківська приїхав водій 109 батальйону Михайло Чуплак. Боєць каже, що в холодну пору ця похідна лазня користуватиметься великим попитом у його побратимів:

Влітку нема аж такої великої потреби в ній, бо душові робимо й самі, є і ставки, де можна покупатися, помитися. А от взимку лазня буде нам дуже потрібна.

Мирослав Стефанців

Читайте Руслан Марцінків: Міська громада, допомігши зібрати до школи дітей, підтримала родини захисників

На правах реклами

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.