Кримінал

Кулеметник з Прикарпаття уник покарання за самовільне залишення військової частини

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Коломийський міськрайонний суд визнав винним уродженця Косова у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану.

За піврічну відсутність на службі, кулеметнику стрілецького батальйону призначили 5 років ув’язнення, однак реальний термін покарання замінили на 2 роки умовного, пише Zaxid.net.

Як йдеться у вироку суду, 9 травня 2022 року старшого солдата призначили на посаду кулеметника стрілецького батальйону. 10 грудня 2022 року обвинувачений їхав у зону виконання бойових завдань. Під час дозаправки військового автомобіля у селі Строїнці Чернівецької області, вийшов з нього і поїхав додому, де був до 29 травня 2023 року.

Після цього, військовий з’явився до П’ятого слідчого відділу ДБР в Івано-Франківську і заявив про своє бажання надалі проходити військову службу.

Під час судового засідання прикарпатець визнав свою вину. Суд також врахував, що обвинувачений не стоїть на обліку у нарколога та психіатра, є учасником бойових дій, та обмежено придатним до військової служби.

Дослідивши всі матеріали справи, суддя Богдана Беркещук визнала уродженця Косова винним у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану і призначила йому 5 років ув’язнення. Реальний термін покарання суд замінив на 2 роки умовного.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.