Кримінал

Лікарка обласної психлікарні у Франківську заплатить 40 тис грн за підробку довідок на МСЕК

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На Прикарпатті засудили мешканку Дніпропетровської області за підробку медичної документації.

Жінка працює в обласній психіатричній лікарні. За змовою з ще одним лікарем вона намагалася видати довідку військовозобов’язаному про те, що він лікується у психіатричній лікарні. Цю довідку скеровували на МСЕК, де чоловіку встановили ІІ групу інвалідності. Це давало йому можливість виїхати з України у супроводі ще одного військовозобов’язаного члена сім’ї, пише Репортер.

Як ідеться в судовому рішенні, раніше підсудну зарахували на роботу лікаркою-психіатром загально-психіатричного відділення № 1 КНП «Обласний заклад з давання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради». В її обов’язки входило опитувати пацієнтів, діагностувати ступінь психічного розладу, готувати документи на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК). Однак жінка використала свої повноваження у протиправних цілях.

У кінці серпня 2022 року,  вона підкупила лікаря-психіатра загальнопсихіатричного відділення Обласного закладу з надання психіатричної допомоги. Він отримав хабаря у 100 доларів за виготовлення медичної документації із внесенням в неї неправдивих записів про стаціонарне лікування.

Тоді лікарі, за хабар від військовозобов’язаного, створили три медичні карти, у які вносили записи про стаціонарне лікування, якого він не проходив. Цю інформацію планували скерувати на МСЕК.

На судовому засіданні обвинувачена жінка визнала повною мірою свою винуватість за підробку документації. Суд визнав жінку винуватою і присудив штраф – 300 неоподатковуваних мінімумів – 5100 грн. За проведення судових експертиз із жінки стягнули ще 35 130 грн.

Авторка: Ольга Романська

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.