Політика

Запитай у влади (27.10.2011)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Олександр, водій:— Мешкаю на вулиці Миколайчука, 19. У нашій квартирі немає газового лічильника. Гарячої води не буває місяцями. Натомість, у рахунках, які ми регулярно отримуємо від газовиків, є пункт «Підігрів гарячої води». Чому я маю платити за послугу, якої не отримую?Ігор Угриновський, заступник начальника «Теплокомуненерго»:— Ми воду не подаємо, відповідно нарахування споживачам не робимо. «Івано-Франківськгаз» якимось чином нараховує за підігрів води. Наскільки це правильно, важко сказати. Частина людей, які мають бойлери, підігрівають воду не газом, а світлом. Якщо споживач не користується гарячою водою, то ми йому нічого не нараховуємо. Якщо є лічильник, то нараховуємо виключно за його показниками. Якщо людина користується будинковим лічильником, то він теж фіксує тільки за фактом. І третій варіант: коли нема ні будинкового, ні квартирного лічильника, тоді інформація про споживання гарячої води поступає просто в центр нашого нарахування, відповідно нараховуємо за воду приблизно раз на два-три місяці. Якщо споживач має претензії стосовно цих нарахувань, тоді рекомендуємо поставити квартирний лічильник і користуватися водою тільки по факту споживання.

Любов Дрозд, начальник відділу по роботі зі споживачами «Івано-Франківськгаз:
— Якщо в будинку немає гарячого водопостачання, то міняється тариф на газ. Там, де її ніколи не буває, ціна на газ – 14,6 грн. Є будинки, що мають гаряче водопостачання від «Теплокомуненерго». Їхня плата за газ – 7 грн. 82 коп. Якщо ж влітку відключають гаряче водопостачання, то тариф змінюється на 14,6. Це – згідно з постановою Кабміну. Йдеться про зміну тарифу, а не підігрів води. Цю різницю – між 14,6 та 7,82 люди й називають «підігрівом води», а насправді це зміна тарифу.

Ми отримуємо від «Теплокомуненерго» списки на кожен будинок, де не було гарячої води. Якщо, наприклад, її нема упродовж 20 днів, тоді міняється тариф на газ.

Катерина Мельникова, пенсіонерка:
— Мешкаю в будинку №38 на вулиці Незалежності. От зараз жеки розвалюють. У нас з понеділка у дворі ніхто не прибирає, все завалено листям. Я подзвонила у свій шостий жек, і мені там сказали, що приймають заявку та передадуть її у ЖЕО №9, після чого до нас приїде бригада. Але коли це буде – незрозуміло.

І ще: починається опалювальний сезон, і нам сказали, що «розвоздушувати» свої будинки мають самі жильці. Але ж ми платимо абонплату – туди входить і таке обслуговування. То як це розуміти? Коли був жек, то все було нормально, а зараз не знаємо до кого дзвонити та куди звертатися.

Галина Завіховська, головний інженер ЖЕО №9:
— Зараз така пора, що листя опадає постійно, тому роботи додається щодня. Можливо, трохи не встигаємо, але всі заявки, направлені мешканцями тих будинків, які були закріплені за шостим жеком, ми приймаємо. До речі, передані ті будинки на баланс Єдиного розрахункового центру.

Щодо «розвоздушування», то це ми вже зробили, скарг практично не було. Якщо йдеться про окремі квартири деяких мешканців, то маємо туди дістатися, щоб «розвоздушити», але таких звернень не надходило.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.