Соціум

Бомжі підпалюють підвали

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Із 299 пожеж, які відбулися цього року в Івано-Франківську, 30 виникло у підвальних приміщеннях. У тих підвалах одна особа травмована, двоє були травмовані, а сім вдалося врятувати без негативних наслідків. Про це повідомив на оперативній нараді Василь Мацалак, начальник міського управління МНС.

У всіх випадках причиною загоряння є необережне повод-­ ження з вогнем з боку осіб без постійного місця проживання, які поселяються на горищах та у підвалах. «Така ситуація є досить складною, – сказав Мацалак, – бо до цих приміщень є вільний доступ сторонніх осіб, які там гріються, використовують відкритий вогонь, курять».

Так, 10 жовтня у підвалі по вул. Хоткевича 50/2 горів матрац. Попри те, що мешканцям вдалося погасити вогонь до прибуття пожежників, збитки склали понад 13 тис. грн.

Василь Мацалак навів статистику: майже 90% пожеж у підвалах й на горищах виникає з вини осіб без постійного місця проживання. Мовляв, не всі входи у горища та підвали зачинені. Відтак, він запропонував демонтувати в під’їздах самовільно влаштовані жильцями «кладовки», зачинити на замки електрощитові та очистити від сміття підвальні приміщення. А департаменту ЖКГ – провести нараду на предмет правил пожежної безпеки. Мовляв, легше запобігати пожежі, ніж потім усувати її наслідки.

«Тому що все те майно, про яке ви дбаєте, зберігаєте, ремон­туєте, – підсумував Василь Мацалак, – миттєво може перетворитися на дуже занедбане, та, Боже збав, щоб не дійшло до загибелі громадян».

Перший заступник начальника департаменту ЖКГ Василь Білик повідомив, що, за довідками начальників жеків, усі виходи у підвали та на горища закриті, і всі недоліки, виявлені під час перевірки протипожежного стану підвалів та горищ усунуті…

Перший заступник міського голови Зіновій Фітель на слово не повірив. «Я розумію, коли в жеку – енна кількість будинків, то два чи три горища можуть бути не закриті, але це ми поправимо, – завершив він. – Ми повинні ще раз переглянути нашу готовність, щоб не було таких прикрих випадків».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.