Без категорії

Розрахунок з медиками має бути вчасним

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На засіданні Івано-Франківського виконкому 20 жовтня розглядалося питання «Про дотримання вимог чинного трудового законодавства в діяльності закладів охорони здоров’я Івано-Франківська». Як доповів заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Орест Смицнюк, нині в міських лікувальних закладах працює 3728 людей. Середня заробітна плата працівників — 1925 грн.

«Не всім медичним працівникам проводиться доплата за шкідливі умови праці, — сказав Смицнюк. — Зокрема, у міській клінічній лікарні № 1 не доплачують молодшим палатним медсестрам. Тобто така доплата проводиться процедурним, перев’язочним та операційним молодшим медсестрам, а палат-них медсестер не врахували. Кажуть, що брак коштів. Але ми тепер переговорили з ними, тож доплата буде, бо їм теж належиться».

Попри те, що заробітна плата медичним працівникам виплачується вчасно і заборгованості немає, є питання при звільненні. Адже за законом повний розрахунок з працівником має відбуватися в день його звільнення. Проте, майже у всіх закладах охорони здоров’я зі звільненими розраховуються в день видачі найближчого авансу чи зарплати. «Це порушення чинного законодавства, — говорить Смицнюк. — Правда, вони пояснюють, що там є питання з банками».

Керівники медичних установ підтвердили, що всі рахунки проходять через казначейство та банківську систему, тому вирішити ці питання день у день вони не здатні. На це начальник фінансового управління Вікторія Сусаніна розповіла, що зараз існує система, яка об’єднує всі лікувальні заклади. Відтак, якщо управління охорони здоров’я «кидає заявку», то вони одразу фінансують захищені статті (туди входить зарплата працівників).

«Шановні головні лікарі, — звернувся до представників охорони здоров’я мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. — Якщо у вас людина йде на пенсію, і ви знаєте, що вона буде розрахована, то, будь ласка, завчасно подавайте заявку у фінансове управління. Ми зробимо все для того, щоб до вас прийшли гроші, і ви могли їх виплатити».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.