Без категорії

Євро-2012 матиме покровителя?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Репортер» вже писав про революційний мистецький проект «Фестиваль футболу», присвячений Євро-2012. Його на Прикарпатті готує грузинський драматург Рагулі Власідзе. У четвер, 8 жовтня, у Коломиї відбулося благословення самого проекту (шестиметрового в’язаного макету стадіону), ікони Божої Матері «Радість Господа в любові» та символічних булав у вигляді м’ячів. Захід був присвячений двадцятиліттю виходу із підпілля української греко-католицької церкви.

Проект «Фестиваль футболу» освятив єпископ Коломийський і Чернівецький УГКЦ Микола Сімкайло спільно із представниками інших церковних конфесій. Гуцульськими мелодіями та пісням прикрасив церемонію народний колектив «Барви Карпат» із косівського села Прокурава. На подію завітали також меценат проекту, директор фінансової компанії «Декра» Віктор Вінтоняк, депутат Надвірнянської міської ради Олек­сандр Попович, представники міськради міста Коломиї, інтелігенція області.

Владика Микола на церемонії зазначив: «Нині ми маємо більше думати про духовне. Це допоможе збудувати стадіони та інфраструк­туру до Євро-2012. Церква буде молитися за єдність і за те, щоб ці змагання відбулися».

У рамках «Фестивалю футболу» на Прикарпатті буде створюватися велетенський футбольний килим. Він матиме розмір футбольного поля і буде оздоблений українською вишивкою. Минулого четверга духовні особи та гості заходу зробили до нього перші вузлики.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.