Спорт

«Золота Євроліга», – всі домашні матчі українських збірних з волейболу пройдуть в Івано-Франківську

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Дві національні збірні України з волейболу проведуть в Івано-Франківську всі домашні матчі групового турніру Європи.

Минулого року як чоловіча, так і жіноча команди з волейболу стали переможцями Євроліги. Вони вперше взяли участь у турнірі збірних : чоловіча – в Данії у фіналі перемогла команду Македонії, а жіноча, у Франківську – збірну Фінляндії, пише “Репортер”.

Європейська конфедерація волейболу (ЄКВ) внесла зміни у формат проведення турнірів для національних збірних. Крім традиційних чемпіонатів світу, Європи та Олімпійських ігор, тепер європейські збірні щорічно братимуть участь і в турнірах, в залежності від свого рейтингу.

Згідно з нововведеннями ЄКВ: сім кращих чоловічих команд від Європи у 2018 році виступлять у «Світовий лізі», а чотири жіночі – у «Світовому гран-прі». Інші візьмуть участь в «Золотій» та «Срібній» Євролігах відповідно до рейтингу.

У «Золотій Євролізі» серед чоловічих команд гратимуть 12 збірних , попередньо розбиті на три групи. Збірна України зіграє у групі В, де її суперниками будуть волейболісти Словенії, Нідерландів і Туреччини.

Домашні матчі збірна України проведе у манежі коледжу фізичного виховання.

  • 23 травня зі збірною Словенії,
  • 30 травня – Нідерландів
  • 6 червня – Туреччини.

Жіноча збірна України зіграє у групі А з Азербайджаном, Болгарією та Португалією. Три перші матчі будуть на території суперниць, а заключні – в Івано-Франківську.

  • 30 травня гра із Португалією,
  • 2 або 3 червня – Болгарія,
  • 6 червня – Азербайджан.
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.