Спорт Фото

Як франківці проїхали 1200 кілометрів через Францію (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Франківські велосипедисти Володимир Чернишенко та Христина Зеленчук подолали легендарний бревет планети «Париж – Брест – Париж».

Франківці проїхали 1200 кілометрів. Враженнями вони поділилися на своїй сторінці у мережі Facebook.

Володимир Чернишенко пише, що в день старту було близько 6,5 тис учасників, які стартували групами кожні 15 хв.

Відчайдухи мріють про Париж. Франківські роверисти готуються до заїзду на 1200 км (ФОТО)

Велосипедисти зупиняися на контрольних пунктах (КП), які були кожні 80 – 100 км, аби відмітитися, підкріпитися, відпочити.

Один з КП був організований українцями.

«КП в Бресті від Split – це просто рай. Це був готельний номер, в якому було все, що душа забажає. Ви собі не уявляєте, яке це щастя передати речі, а не везти з собою, почути українську мову, а не французьку, з’їсти гречки, а не макаронів, – пише Христина Зеленчук. – Поїли, переодягнулись, зарядили пристрої, я попрала джерсі, яку пізніше висушила на рулі (ну а що, я не можу фінішувати в джерсі без тризуба, якщо зможу фінішувати взагалі), волонтери понадавали нам ще всякого в дорогу- і печиво, і банани, на які я вже навіть не дивилась, і каву від Hausbrandt Ukraine. Вперед. Ще 600, ще 600 км!»

«Другу половину марафону долалось важче, давалась взнаки втома, брак сну й вага всіх тих речей, які я віз із собою. Але по відчуттях друга половина якраз долалась ніби швидше. КП долались один за одним, третя ніч була ще холодніша, пару годин поспав на дошці на КП, в четверту ніч вже просто на підлозі на КП. Вночі температура опускалась до 5-6 градусів, тому їхати в такий холод – це ще те садо-мазо. Кожен день спав в кущах (це був найкращий сон на бреветі). При наближенні до фінішу атмосфера змінювалась, учасники відчували фініш за 100 км. І ось він, фініш. Заїжджаю і розумію, що мета досягнута, я подолав цей марафон. Люди на фініші зустрічають так, ніби ти проїхав перший. Суцільне свято!», – ділиться враженнями Володимир Чернишенко.

 Довідка: Бревет — це велозаїзд на довгу дистанцію, який має часові ліміти і контрольні точки. Стандартними дистанціями для бреветів є 200, 300, 400, 600, 1000 і 1200 км. Велосипедист, якому вдалося проїхати протягом одного року всі бревети на 200, 300, 400 і 600 км поспіль, отримує звання суперрандоннер. Після подолання бревету в 1000 км він має право участі в легендарному бреветі «Париж – Брест – Париж», дистанція якого становить 1200 км. Ця подія відбувається у Франції один раз на чотири роки.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.