Спорт Фото

Віктор Вінтоняк: «Ми маємо пишатися нашими веслувальниками – за такими дітьми майбутнє»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 15 липня, із Чехії в Україну повернулися спортсмени, які брали участь у чемпіонаті Європи з веслування серед молоді та юніорів.

Змагання відбувались у місті Рачице 11-14 липня, повідомляє Репортер.

Вихованка франківського спортивного клубу «Альбатрос» Людмила Лузан виборола дві медалі – золото та срібло в олімпійському виді – каное-двійка, на дистанції 500 метрів. Минулого року вона також привезла європейське золото, а у 2017-му зайняла третє місце у підсумку Кубка світу.

Франківець Олег Зорій повернувся з Чехії з бронзою в юніорській каное-четвірці, на дистанції 500 метрів.

Своїх вихованців не міг не відзначити президент СК «Альбатрос» Віктор Вінтоняк.

«Давайте привітаємо наших веслувальників! Я пишаюся тим, що наші діти такі талановиті та здібні. Покажімо світу наш скарб!», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Вінтоняк – сам у минулому професійний веслувальник, а клубом «Альбатрос» опікується багато років. Крім того, він президент Івано-Франківської обласної федерації веслування й віце-президент федерації каное України.

«У клубі «Альбатрос» вже є покоління. Члени збірних, чемпіони Європи, – каже Віктор Вінтоняк. – Це справжній розвитковий проект, спрямований, в першу чергу, на наше майбутнє – на дітей. І ми маємо ними пишатися».

За словами президента клубу, один із його вихованців нині вже працює старшим тренером юніорської збірної України.

«Він пройшов шлях від маленького спортсмена до тренера збірної. Це креативність, це спадковість, це розвитковість, – говорить Вінтоняк. – Усі зараз питають, як затримати в Україні молодь, бо вона, мовляв, їде за кордон. Треба просто створити умови для навчання і самореалізації тут».

Нині відомий у Івано-Франківську підприємець і меценат, директор обласної Агенції регіонального розвитку Віктор Вінтоняк балотується до Верховної Ради від Івано-Франківська.

Розгорнуте інтерв’ю з ним – якраз про майбутнє, дітей, розвиток, інвестиції – читайте у номері «Репортера» від 18 липня.

На правах політагітації

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.