Спорт Фото

В 1/4 фіналу кубка України «Ураган» переміг львівську «Енергію» (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Протистояння “Урагану” та “Енергії” вважається одним з найбільш принципових в українському футзалі. “Енергетичне” дербі завжди наповнене інтригою та тримає вболівальників у напрузі до останніх секунд. Не став винятком і останній поєдинок, в якому команди зійшлися в боротьбі за вихід до фіналу кубка України.

Матч відбувся 22-го лютого у манежі Коледжу фізичного виховання. НФК Ураган переграв львівську «Енергію» – 3:1, пише “Репортер“.

Переможні голи забили Сергій Коваль (4, 32), Ярослав Лебідь (20) та Володимир Буньо (35).

Близькими до голу у перші хвилини були “дракони” – Ярослав Лебідь з далеку перевірив пильність Войтовича, який лише з другої спроби зумів зафіксувати “круглого”, йдеться на сайті “Урагану“. Втім, наступна атака господарів видалась результативною. Це Сергій Коваль прицільним ударом у порожні ворота покарав голкіпера “енергетиків” за ненадто вдалу гру на виході і вивів свою команду вперед – 1:0. Гол додав “драконам” крил, які не зупинялись на досягнутому і продовжували тримати львів’ян у напрузі. Двічі ледь не спрацювала зв’язка Андрія Федюка та Артема Фаренюка – в обох випадках капітан асистував Артему, але спочатку надійно зіграв голкіпер, а згодом ігровий снаряд пройшов за лічені міліметри від цілі.

У центрі подій опинився Артем Фаренюк і в наступному епізоді, коли у фірмовому стилі прибрав захисника і лише чудова реакція Войтовича врятувала “Енергію” від неминучих неприємностей. Відповідь львів’ян не забарилась і вже Володимиру Кардашу довелось двічі демонструвати свою майстерність після дальніх ударів у виконанні Олега Гасюка. Все ж останнє слово у першому таймі залишилось за “драконами”. Ярослав Лебідь першим дотиком відправив Марциняка в горизонтальне положення, а другим вразив дальну “шістку” воріт. Ефектно і, основне, ефективно – за рахунку 2:0 суперники пішли на перерву.

Другу половину зустрічі краще розпочали львів’яни і знову Володимиру Кардашу довелось вступати у гру. “Дракони” відповіли потужним ударом Романа Кордоби зі штрафного – Войтович впорався з поставленим завданням. Далі Юрій Когут замикав дальну стійку після прострілу того ж таки Романа Кордоби – м’яч дивом розминувся зі стійкою. Чим менше залишалось до фінальної сирени, тим частіше Назар Войтович підключався до атак гостей у якості п’ятого польового. В одному з таких епізодів Артем Фаренюк ледь вдруге не покарав голкіпера за невпевнену гру на виходах, та “круглий”, на щастя для львівських вболівальників, пройшов над поперечкою.

Втім, третій гол не змусив себе довго чекати. Сергій Коваль влучним ударом завершив випад три в один – 3:0 на користь “драконів”. Майже одразу гостям вдалось сквитати один м’яч. Це Володмир Буньо вразив нижній кут воріт Кардаша – 3:1. В заключні хвилини матчу франківці мали всі шанси збільшити свою перевагу перед матчем-відповіддю, та не судилось – “Ураган” перемагає і робить вагому заявку на вихід до Фіналу чотирьох національного кубка.

Свій наступний матч підопічні Максима Павленка проведуть наступної суботи, 29 лютого. В останній день календарної зими суперником “Урагану” виступить “Кардинал-Рівне”. Початок матчу у Манежі Коледжу фізичного виховання о 12:00.

На попередньому етапі національного кубка, а саме в 1/8-ій фіналу, обидва суперники вибили з розіграшу турніру команди елітного дивізіону українського футзалу. “Енергія” за підсумком двох поєдинків здолала хмельницький “Сокіл” (2:0 у гостях та 3:2 вдома), тоді як “дракони” двічі обіграли житомирський “ІнБев” (7:0 вдома та 5:2 у гостях). Щодо особистих зустрічей, то цьогоріч суперники провели два поєдинки у Favbet Екстра-лізі. Якщо в Івано-Франківську “дракони” перемогли з переконливим рахунком 4:0, то у місті Лева команди розійшлись результативним миром – 1:1.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.