Спорт Фото

У Франківську пройшов відкритий чемпіонат з греплінгу та панкратіону (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У спортивному комплексі «Олімп» 22 лютого відбувся відкритий чемпіонат Івано-Франківська з греплінгу та панкратіону.

Змагання організовані Івано-Франківська обласна федерація панкратіону, грепплінгу та джиу джитсу та за підтримки Департаменту молодіжної політики та спорту міської ради, пише “Репортер“.

Понад 500 учасників мали можливість поборотись за першість серед юнаків та дівчат. У відкритому чемпіонаті взяли участь і  спортсмени із Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей.

Грепплінг – вид спортивної боротьби, який поєднує в собі техніку всіх борцівських дисциплін , з мінімальними обмеженнями щодо використання больових і задушливих прийомів. Дана боротьба не включає в себе нанесення ударів і використання зброї.

Прагнення закінчити поєдинок достроково, за допомогою больового або задушливого прийому, є відмінною особливістю грепплінгу, так як в деяких видах боротьби основною метою є або позиційне домінування (вільна і греко- римська боротьба) , або одержання очок за певну кількість кидків та інших технічних дій ( дзюдо та самбо ), після чого спортсмену присуджується перемога.

Панкратіон – це відроджений давній олімпійський вид єдиноборств. Бойове мистецтво, яке було представлене в програмі Олімпійських ігор в 648 році до нашої ери. Панкратіон поєднав у собі елементи боротьби і кулачного бою. В другій половині минулого сторіччя панкратіон розпочав нове життя.

На сьогодні цей вид боротьби безпечніший за свого давнього олімпійського попередника. Поєдинки проводяться з обмеженням часу і використовуються надійні захисні пристосування для зниження рівню травматизму. Ця система орієнтована здебільшого на техніку вільного бою і близька до рукопашного.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.