Спорт

Студенти ІФНМУ стали переможцями з гирьового спорту України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Днями в Києві відбувся відкритий Кубок Асоціації гирьового спорту України.

Двоє студентів Івано-Франківського національного медичного університету здобули на цих змаганнях одразу чотири медалі, пише пресслужба ІФНМУ.

П’ятокурсник медичного факультету, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шваб посів перше місце серед юніорів та став другим серед дорослих. У вазі до 74 кг протягом 10 хвилин він виконав 88 підйомів двох 24-кілограмових гир довгим циклом. Поступився лише Заслуженому майстру спорту України Володимиру Андрійчуку.

«88 підйомів це не найкращий мій результат, але через пошкодження руки я не зміг виступити краще, — розповідає Олександр. — Сім хвилин ми з Андрійчуком йшли одним темпом, але потім далася взнаки рука, і я відстав. Зрештою дотерпів, допрацював до кінця і вистояв усі 10 хвилин».

Другокурсниця фармацевтичного факультету Христина Макота перемогла серед дорослих і посіла третє місце серед юніорів. У вазі до 58 кг вона зробила 70 підйомів 16-кілограмової гирі ривком.

«Було непросто, бо у моїй категорії були доволі сильні суперниці, — говорить Христина. — Сподівалася на кращий результат, але під час розминки трохи пошкодила праву руку, і вона мене підвела».

Читайте також: У Франківську виключать газ і світло (СПИСОК)

Дівчина каже, що за три роки занять на секції гирьового спорту вона значно покращила свої результати, останнім часом почала працювати з 24-кілограмовими гирями. Завдяки регулярним тренуванням покращився і стан здоров’я та загальне самопочуття.

За команду Івано-Франківської області на цьому Кубку виступав також рідний брат Олександра Шваба Сергій, який також тренується на базі ІФНМУ. У двоборстві (вага до 74 кг) він переміг серед юніорів та став другим серед дорослих.

«Ми дуже задоволені цим результатом, адже студенти були після літніх канікул, і ми готувалися до змагань лише місяць, — каже наставник наших спортсменів, Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук. — Ми збиралися привезти на ці змагання й інших наших спортсменів, але вони не змогли після літа підійти до необхідних фізичних кондицій, а їхати просто, щоб взяти участь немає сенсу. Хочу відзначити волю до перемоги Олександра і Христини, адже, не зважаючи на свої пошкодження, вони зібралися з силами, показали характер, вистояли всі 10 хвилин і показали хороший результат». «Ми дуже вдячні нашому тренеру Роману Васильовичу за те, що він займається з нами і дозволяє показувати такі високі результати», — доповнив свого наставника Олександр Шваб.

Студенти і їхній тренер дякують ректору університету професору Миколі Рожку і керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання за постійну всебічну підтримку та сприяння у заняттях та виїздах на змагання.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.