Спорт

Шахова кібер-команда Team Ukraine у суперфіналі Світової Ліги розгромила росіян

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятому  сезоні 2020 року в «Народній шаховій інтернет-Олімпіаді», яка проходить на одному із найпопулярніших шахових інтернет-майданчиках – chess.com, українська команда, до складу якої входить понад 5000 гравців, одержала 27 перемог у 30 матчах.

Головного конкурента, команду Team Russia, українці розгромили у суперфіналі, який відбувся 17 травня, повідомив Репортеру один із гравців української команди – Роман Кіфлюк.

За форматом змагань необхідно було зіграти по дві партії в кожному матчі у Bullet (куля) 1+1, Blitz (бліц) 5+2 та Rapid (швидкі шахи) 10+2.

Team Ukraine впевнено переграла росіян в усіх трьох дисциплінах та вчетверте поспіль стала чемпіоном Світової Ліги з кібер-шахів.

Найбільша кількість гравців під час турніру 17 травня була в дисципліні “бліц”,  — по 724 гравців від кожної команди, що заразом стало рекордом Світової ліги (минулорічний рекорд у 329 дошки перевищено більше ніж у двічі).

Пощастить не всім. Як турбізнес Прикарпаття збирається пережити кризу

Результати матчів:

Bullet (куля) 1+1 — 808:396

Blitz (бліц) 5+2 — 942:506

Rapid (швидкі шахи) 10+2 — 650,5:493,5

Такі інтернет-змагання є важливими для популяризації шахів в Україні, адже житель будь-якого міста чи селища можне зіграти в одній команді з провідними спортсменами та чемпіонами, маючи для цього лише доступ до Інтернету.

Загалом, портал Chess.com, на якому відбуваються матчі з кібершахів, на сьогодні відвідує понад 37 мільйонів користувачів з усього світу.

Метал, скло і фантазія. Як франківець Стах Бурчак творить космос (ФОТО)

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.