Люди Спорт

Попри карантин: у Франківську пройде чемпіонат зі спортивної ходьби

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У суботу, 14 березня, в Івано-Франківську відбудеться чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій зі спортивної ходьби.

Організатори провели прес-конференцію аби прозвітувати про готовність міста до проведення змагань та заходів безпеки, пише Репортер.

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул каже, що Асоціація Балканських легкоатлетичних федерацій існує вже багато років, однак лише за останні 5-8 років вона почала активно розвиватися – з 6 до 21 члена.

«У неї входять і ті країни, які до Балкан мають далеке відношення, зокрема Україна, Грузія та інші, – каже Гоцул. – Вона є однією з найбільших світових асоціацій з атлетики. Україна увійшов в неї лише два роки тому, щоб дати нашим спортсменам спортивну практику».

Свою участь у змаганнях вже підтвердили команди з шести країн: Сербії, Туреччини, Греції, Румунії, Португалії та України на шести дистанціях. Найбільшими конкурентами української є Румунія та Греція.

За словами Ігоря Гоцула, це змагання – адаптація для українських спортсменів перед чемпіонатом світу та чемпіонатом Європи.

Читайте: У Франківську перекриють центральні вулиці, зміниться рух комунального транспорту (КАРТА)

Директор місцевого організаційного комітету Віталій Матешко каже, що задля проведення змагань, організували всі заходи безпеки від коронавірусу.

«Було прийнято рішення проводити змагання без глядачів, однак ніхто забороняти дивитися не буде. Єдине, що просимо не скуповуватися у групи, – каже організатор. – Також у нас будуть окремі технічні зони доступу, де будуть працювати виключно судді та волонтери».

На всіх зонах будуть використовуватися антисептики. Організатори також розуміють стурбованість громадян, стосовно приїзду іноземних спортсменів.

«Ми боролися на конкурсі за проведення цих змагань і взяли на себе завдання їх провести на належному рівні, – каже Ігор Гоцул. – Відміна проведення означала б для нас втрату обличчя і серйозних економічних втрат. Ми проводимо ці змагання без глядачів, але будемо забезпечувати онлайн трансляцію, аби всі вболівальники могли побачити цей чемпіонат».

Практика відміни міжнародних змагань передбачає попередження мінімум за один-два тижні, а не за кілька днів.

Організатори запевнили, що мешканці Івано-Франківська можуть були повністю спокійними, адже ніякої загрози для них ці змагання не несуть. Окрім того, на прес-конференції були присутні спортсмени української команди: Едуард Забуженко, Іван Лосєв, Анна Шевчук та представник команди Туреччини – Сельман Ільхан.

Авторка: Тетяна Скоропляс
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.