Спорт

Основи вибору БМХ велосипеда

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

50% хлопців у віці від 10-16 років, що мріють про велосипед, бажають отримати БМХ. Їх не манять швидкість та далекі мандри. Вони прагнуть долучитися до крутої, веселої компанії бейміксерів. На шляху до цієї мрії трапляються різні перепони. Найпоширеніша – думка батьків, які вважають бмх байки несерйозною, й головне, небезпечною забавою.

БМХ велосипед вимагає, а отже й тренує, фізичну підготовку, спритність та наполегливість характеру.

Бейміксери більшість часу проводять на майданчиках та в парках, а пересуваються переважно тротуарами. Це значно знижує ризик ДТП. Щодо падінь – то ризик тут не більший, аніж на звичайному велосипеді. Головне – обрати якісний й надійний бмх байк, достатньо міцний для трюків. Щоб вдало купити БМХ недорого – необхідно розуміти деякі тонкощі даного виду велосипедів.

На що звернути увагу першочергово

Головна вимога до гарного бмх велосипеда – міцність. Він має витримувати великі навантаження під час стрибків та інших трюків. Надійний байк не зламається від жорсткого приземлення, тим самим зведе до мінімуму можливість травмуватись.

Щоб обрати витривалий байк для трюків, зверніть увагу на:

  • підшипники;
  • ободи коліс;
  • матеріал рами.

Ці елементи важливі як для дорослого, так і для дитячого bmx велосипеда.

Підшипники

Підшипники на колесах мають бути промисловими. Їх ще називають «промами» або «індустріальними». Це специфічна конструкція підшипника, яка вирізняється підвищеною надійністю та міцністью. Проми повністю герметичні, тобто захищені від попадання всередину води та бруду.

Ободи коліс

Ідеальний варіант – подвійні посилені ободи. Але такі можуть коштувати дорожче. Бюджетним варіантом є поєднання подвійного ободу для заднього колеса, й одинарного – для переднього. Одинарні ободи на обох колесах допустимі лише на дитячих бмх. Але пам’ятайте, такі ободи можуть не витримати стрибків. Як мінімум – погнуться, максимум – тріснуть та зламаються.

Матеріал

Існує 2 види матеріалів, з яких виготовляється рама трюкового байка:

  1. Хромомолібденова сталь (Cr-Mo).
  2. Звичайна сталь (Hi-ten).

Хромомолібденовий сплав вирізняється меншою вагою та більшою міцністю. Але коштує дорожче, ніж звичайна сталь. Поширеним варіантом є використання обох видів сталі в різних вузлах байка. Таке поєднання допустиме для початківців, але не бажане для продвинутих бейміксерів.

Що ще потрібно врахувати

Далеко не всі bmx обладнанні гальмами. Для початківців гальма мають бути обов’язковими. Обирати байк необхідно з урахуванням зросту. Це запорука вдалих трюків, без ризику травм.

BMX – це спорт. Тому краще віддати перевагу відомим брендам. Це додаткова гарантія якісного байка.

Джерело: “elastomania.com.ua”

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.