Спорт

Критерії вибору спортивного харчування

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Під спортивним харчуванням мається на увазі не звичайний раціон, а концентровані добавки, розробка яких спрямована на досягнення швидкого та ефективного результату, людьми, що займаються силовим спортом. Вживання таких добавок допомагає початківцям атлетам підвищити результативність силових вправ, витривалість і м’язову масу. Але це можливо при правильному виборі відповідних продуктів для конкретно взятого спортсмена, відповідно до поставленого завдання.

Необхідність спеціалізованого харчування

Спортсменам під час інтенсивних занять з максимальними навантаженнями потрібно набагато більше енергії, отримання якої зі звичайного раціону неможливо. Тому атлети змушені шукати додаткові джерела поповнення калорій, одним з яких є спортивне харчування. Тільки спеціально розроблені добавки дозволяють ефективно нарощувати мускулатуру та досягати поставлених цілей.

Більшість початківців бодібілдерів з побоюванням ставляться до харчових добавок, плутаючи їх з препаратами фармакологічної групи, застосовуваними професійними спортсменами. У реальності їх побоювання на практиці нічим не обґрунтовані. До складу добавок входять компоненти, що зустрічаються у звичайному раціоні тільки в концентрованій формі. Тому їх вживання не може завдати шкоди людському здоров’ю, за умови правильного зберігання і використання.

За калорійністю один стакан суміші вуглеводів і білків набагато перевищує харчову цінність тарілки картоплі зі шматком м’яса. Однак це не означає що спортсмени повинні відмовитися від нормального людського харчування. Новачки в спорті повинні пам’ятати, що концентрати — це доповнення до основного раціону, яке не приносить ефекту окремо без регулярних тренувань і збалансованої дієти.

Нюанси вибору енергетичних добавок

Вибір спортивного харчування для новачків повинен ґрунтуватися на індивідуальних фізичних особливостях тіла і комплексі силових вправ. Важливо купувати тільки якісні продукти відомих торгових марок за розумною ціною. Досвідчені спортсмени рекомендують у виборі добавок слідувати таким планом:

  • Чітко визначити вид добавки що підходить. Потрібно відштовхуватися від поставлених цілей, вікової категорії спортсмена, умов і особливостей життя, стажу та структури м’язів.
  • Позначити суму, виділену на покупку. Якщо фінансові витрати не виправдовують поставлених цілей, то від ідеї краще відмовитися. Пам’ятайте, що добавки купуються для прогресу, а не заради задоволення.
  • Вибрати надійну торгову марку. Сьогодні навіть маловідомі виробники часто пропонують якісний товар, але новачкові складно розібратися в представленому на ринку різноманітті.
  • Перевірити дату виготовлення та кінцевий термін споживання. Це правило може бути застосовано для всіх товарів продуктової категорії.
  • Враховувати прийняті вітаміни та мінерали, щоб в комплексі не було передозування.
  • Не купувати добавки по знайомству. Потрібно співпрацювати з продавцями здатними надати необхідні сертифікати на продукцію.

Спортивне харчування сильно відрізняється концентрацією різних компонентів, що сприяють швидкому відновленню витраченої енергії та приросту м’язової маси. Воно легко і швидко засвоюється. При цьому сьогодні https://www.ria.com/uk/c-beauty/tovary-dlya-zdorovya/ пропонує товари для здоров’я по актуальній ціні.

Різновиди товарів доступних спортсменам

Досвідчені атлети та тренера виділяють різні за призначенням складу добавки. При цьому новачкам варто звернути увагу на:

  • Білково-вуглеводну суміш. Вона допомагає набрати масу тіла і швидко поповнити витрачену енергію. Вживання добавки допомагає домогтися значних поліпшень в силових тренуваннях і наростити м’язи завдяки надходженню калорій і будівельних протеїнів.
  • Енергетики, збагачені азотною кислотою. Вони покращують метаболізм організму та енергетичні процеси в м’язах і нервових клітинах. Добавка використовується атлетами, що займаються силовими вправами. Вона допомагає наростити м’язи та поліпшити силові показники.
  • Будівельним матеріалом є амінокислота. Вона бере участь у формуванні білкових молекул організму. Бодібілдери відмінно знають користь амінокислот при збільшенні м’язової маси.
  • Під протеїнами маються на увазі амінокислоти, з’єднані в ланцюжок. Вони сприяють зростанню білків в організмі. Їх використовують для сушки, тобто позбавлення від зайвого жиру.

Для новачків відмінно підійде сироватковий протеїн — концентрована білкова суміш, що міститься в сироватці з молока. Це так звана швидка форма протеїнів, яка легко засвоюється організмом. Завдяки цьому створюється висока концентрація вільної амінокислоти в крові та м’язових тканинах, підвищується продуктивність і тривалість тренування.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.