Спорт Фото

Чемпіонат з футзалу у Франківську. Діти чекають старту

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

12 грудня на терени України офіційно повернеться Чемпіонат з футзалу серед дітей та юнаків. Під егідою Асоціації футзалу України змагання відбудуться за оновленим форматом.

image

Перший чемпіонат України серед дитячо-юнацьких команд відбувся 10 років тому. До 2015-го юні гравці різних вікових груп збиралися в одному місті, де протягом 2-3 днів змагалися за звання чемпіона. Нині все змінилося — тепер діти гратимуть майже щотижня. Крім того, збільшилась кількість учасників.

На думку голови Асоціації футзалу України Сергія Владико, завдяки новому формату залучатиметься більше команд, а це вже вищий професійний рівень. До того ж, через систематичність поєдинків кожен зможе по-справжньому відчути атмосферу всеукраїнських змагань. Також планують формувати збірні команди різних років народження і шукати джерела фінансування, аби найкращі гравці могли виїжджати на турніри в Європу.

Україну поділили на зони: західну, східну, південну та північну. У кожному дивізіоні представлені чотири вікові категорії — від 2002 до 2005 року народження. Регулярний чемпіонат матиме колову систему. Правда, ще невідомо, чи братимуть участь у змаганнях спортсмени зі Сходу. У Західній зоні змагатимуться футзалісти зі Львова, Тернополя, Чернівців, Рівного, Вінниці. Не пасуть задніх і малі міста, такі як Коломия та Червоноград (Львівська область).

image_1

Франківську дитячо-юнацьку школу «Ураган» презентуватимуть одразу три команди: підопічні Володимира Слободяна 2002 та 2003 року народження і вихованці Дмитра Мельниченка — 2005 р.н.

Начальник підрозділу дитячо-юнацьких команд і секцій НФК «Ураган» Володимир Слободян задоволений концепцією цьогорічних змагань. Каже, завдяки змінам хлопці почуватимуться вже дорослими спортсменами.

«Для дітей тренуватися — це одне, а от змагання — це вже зовсім інше, — каже Слободян. — Діти дуже раді змінам і хочуть якомога швидше почати грати. Переїзди, готелі, відвідування різних міст — ось, що їм найбільше до душі».

З дітьми, додає Володимир Слободян, їздитимуть і батьки. Зазначає, що минулого року зазвичай шестеро-семеро батьків супроводжували команду на виїзні поєдинки.

Також наставник розповів, чого очікує від прийдешнього чемпіонату.

«Звісно, будь-який тренер хоче вивести свою команду до фіналу. Але ми не ставимо на перше місце результат. Головне — аби кожен пограв, відчув змагальну атмосферу, набрався досвіду, який неодмінно пригодиться, — наголошує Слободян. — Тренувальний цикл можна вважати завершеним тільки тоді, коли гравці застосують пройдене в реальному матчі».

Уже цієї суботи, 12 грудня, у спортивному залі ІФНТУНГ відбудуться перші ігри. Футболісти 2002 року народження гратимуть о 13:30, 2005 р.н. — о 15:00. А в неділю, 13 грудня, футзалісти 2003 року народження вирушать у Червоноград.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.