Відео Культура Фото

В Івано-Франківську з майстер-класом виступив оркестр ВПС США (ФОТО, ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 10 жовтня, у франківському палаці Потоцьких відбувся майстер-клас для учнів музичного училища імені Дениса Січинського.

Майстер-клас провели оркестр Військово-повітряних сил США та Національний президентський оркестр України, повідомляє Репортер.

Духовий оркестр музучилища нараховує 46 людей. У події взяли участь студенти всіх курсів.

Очікуємо чогось нового, інших підходів, – каже директор училища Петро Гундер. – Це найбільше буде цікавити наших студентів, адже вони займають середню ланку навчання в музичній сфері. Зараз у них момент професійного становлення, розуміння музичного мистецтва. Їм дуже цікавий цей майстер-клас.

Спочатку зіграли учні франківського училища. Потім вони разом з іншими глядачами подивилася виступ оркестру ВПС США. Учні змогли поставити запитання американським музикантам, наприклад, як розвинути свої вміння у джазовій імпровізації.

Дуже дякую за такий теплий прийом у цьому чудовому місті. Для нас честь – тут виступати. Що краще від музики може розпочати прекрасні стосунки? Учні, не ховайте своїх інструментів, ми гарні вчителі, – каже диригентка оркестру, полковник Крістіна М. Мур Уррутіа.

Оркестр Військово-повітряних сил США заснований у 1943 році. Зараз він перебуває в турі Україною.

У п’ятницю, 11 жовтня, у Франківську відбудеться концерт оркестру ”Музика свободи”.

Автор: Ольга Романська
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.