Культура Розваги

У Франківську покажуть музичну виставу за поезією Тараса Шевченка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
 10 березня у драмтеатрі покажуть авторський проект по поезії Тараса Шевченка ”Цвіт”.

Про це повідомили у четвер, 21 лютого, на прес-конференції у драмтеатрі. Виставу представить театральний центр ”Слово і голос” зі Львова, пише Репортер.

Композиторка вистави – Богдана Фроляк, яка гратиме на фортепіано. Також співатиме камерний хор ”Cantus” із Ужгорода, диригент – Еміль Сокач. Співатиме лауреатка Національної премії імені Тараса Шевченка Наталія Половинка зі Львова.

Ідея проекту народилася у співачки ще у 2013 році.

”Цей проект збирає переміни, які є в суспільстві у свідомості цілого народу, – говорить Наталія Половинка. – Сама форма дійства наближається до грецької трагедії. Спочатку підзаголовком проекту було гасло ”Чи я живу?” із вірша Шевченка. Тоді був при владі уряд Януковича, безнадія. Потім почалася Революція Гідності і стало зрозуміло, що ми живемо, підзаголовок прибрали”.

”Цвіт” – суцільний музичний твір, без перерви та оплесків. За нього композитор Богдана Фроляк отримала Шевченківську премію.

”Цим проектом ми започаткуємо традицію запрошувати інші колективи і театри, які творять українську культуру, – каже директор театру Ростислав Держипільський. – Я бачив цей проект минулого року у Львові, ми давно про нього говоримо і нарешті мешканці Франківська та гості міста побачать цей унікальний, елітний проект”.

Музичний перфоманс відбудеться 10 березня о 18:00, триватиме півтори години. Квитки можна купити в касах драмтеатру.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.