Культура

У Франківську покажуть документальний фільм Руслана Ганущака про Революцію гідності

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Івано-Франківську анонсували документально-музичну стрічку «Україна. Майдан. Перезавантаження».

Презентація фільму відбулась у понеділок, 23 вересня, у приміщенні драмтеатру, повідомляє Репортер.

«Україна. Майдан. Перезавантаження» – це фільм про події Революції гідності без журналістів у кадрі та закадрового голосу. Команда, яка працювала над стрічкою, ставила за мету донести суть через призму емоцій. Історія розказана виключно за допомогою відео і музики.

«Для багатьох Майдан – це переломна подія життя, – каже Руслан Ганущак, автор відеоряду. – Перші, з ким я познайомився там, це були афганці, і я зрозумів, що маю вернутися додому по техніку і просто знімати, робити хроніку подій. Я бачив очі сповнені радості та великої надії на зміни. Так не сталося, хоч і був шанс. Ми маємо бути сильними духом і сильними фізично! Якщо наш літак не злетів – це не аварія, просто потрібен час».

Звертання до теми майдану, за словами авторів фільму, є актуальним і нині, адже жодну людину події революції 2013-2014 років не лишили байдужим, навіть попри різницю в поглядах.

«Матеріал, який ми використовували, це виключно архів однієї людини – Руслана Ганущака, а музика – квартету бандуристок «Гердан». Це музичний телефільм, – говорить Віолетта Дутчак, бандуристка й музикознавиця. – Такого жанру в українському кіно дуже мало. Нам було складно, адже на концерті є емоційний зв‘язок з публікою, а тут перед нами було завдання значно складніше – передати емоції лише через звук, через пісню».

Презентація фільму запланована 23 жовтня в міських кінотеатрах та каналі «Галичина».

Автор: Тетяна Скоропляс
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.