Відео Культура

На Прикарпатті з’явиться “носорожний” центр туризму (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Державному природознавчому музеї НАН України у Львові завершили реставрацію опудала носорога, який жив на Землі понад 10 тисяч років тому.

За оцінками зарубіжних та вітчизняних науковців, зокрема Івано-Франківського університету нафти і газу, ця знахідка є унікальною та науково цінною. Носоріг зберігся навіть з нутрощами та шкірою. Знайдені експонати поповнили колекції природничих музеїв у Львові та Кракові, а їхні копії – музеї світу, повідомили на сторінці вишу.

Читайте: Прикарпаття 110 років тому: мамонт і носоріг у тундро-степах Галичини

«Зараз, прихильники розвитку туризму в Західній Україні, науковці ІФНТУНГ спільно з органами місцевого самоврядування села Старуні та Богородчанського району працюють над проектом створення екологічно-туристичного центру під назвою «Парк льодовикового періоду», – йдеться в повідомленні.

Деталі дивіться у сюжеті ТСН.

Відкриття такого комплексу дасть змогу пізнавати, відпочивати й оздоровлюватись одночасно, а також стане базою для подальшого вивчення та дослідження Старунського наукового феномену.

“Реалізований проект може стати повноцінним туристичним об’єктом, який нічим не буде поступатись гірськолижному курорту Прикарпаття – Буковелю.  Цей грандіозний проект сприятиме розвитку туристичної галузі області та її економічному зростанню, однак для його втілення потрібні інвестиції”, – написали в пості вишу.

Детальніше про унікальні знахідки Старуні та проект екологічно-туристичного центру «Парк Льодовикового періоду» можна дізнатись на сайті.

Довідка: На початку XX ст. на території Старуні, в районі вироблених копалень озокериту, виявлено рештки викопних рослин і тварин. Також знайшли чотири стоянки людини середньокам’яної доби. В 1907 році тут цілком випадково були знайдені рештки тварин кінця льодовикової доби. Біля потоку Лукавець Великий в озокеритній шахті на глибині 12,5 м було знайдено мамонта. Трохи глибше знайшли волохатого носорога, гігантського оленя, різних викопних птахів та земноводних.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.