Культура

На фестиваль «Карпатський простір» приїдуть театри з п’яти країн

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
На ефір до Громадського радіо завітав керівник театру «Золоті Ворота» в Києві Стас Жарков.

Зараз він є куратором театральної програми фестивалю «Карпатський простір» в Івано-Франківську. Далі уривок з ефіру.

«Карпатський простір» — фестиваль мистецтв, який вже втретє буде проходити у Франківську. Директор цього фестивалю художній керівник, директор Київськог отеатру оперети Богдан Струтинський запропонував мені долучитися. Він сказав, що цього року вперше роблять серйозну театральну програму, і хотів би бачити мене куратором.

Читайте: У Буковелі стартував спортивно-музичний фестиваль “Z-Games” (ВІДЕО)

В межах цієї театральної програми ми покажемо 5 вистав. Будуть представлені Угорщина, Польща, Білорусь, Чехія та Грузія. Ідея в тому, щоб показати дуже сильні вистави, але без явного хедлайнера.

Відкриває фестиваль Національний театр Угорщини. Це Аттіла Віднянський — україно-угорський режисер, який навчався у Києві, мав свій курс. Він 9 років не показував вистави в Україні.

Мені здається, що зараз настав час повертати своє, що ми відпустили. Ми завжди з легкістю чи навіть з прокльоном відпускаємо людей. Так було з Жолдаком. Так може статися з будь-ким з молодих.

Читайте: Кіно, концерти, виставки. У квітні Франківськ прийме фестиваль «Французька весна»

В Аттіли Віднянського є унікальний досвід — праці України і в Європі. Він привозить виставу «Сім’я Тотів». Це вистава про те, як в сім’ю приходить тоталітаризм.

Всі вистави темою або особистістю якось пов’язані з Україною. Усі вистави цікаві саме тим, що там дуже різний підхід до сценографії.

Другого дня на великій сцені буде вистава «З життя комах» — це білоруський незалежний проект. Він цікавий тим, що там є одна актриса, фортепіано, скрипка і терменвокс. Дія відбувається на проекції, актриса є частиною мультфільмів.

Повну версію розмови можна послухати тут.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.