Культура

Франківськ вкотре має пишатися. Ірма Вітовська стала акторкою року

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Києві відбулася церемонія нагородження премії “Кіноколо”, що відзначає досягнення українського кіно від імені кінокритиків. У голосуванні  взяли участь 33 експерти, які є членами Міжнародної федерації кінопреси, пише Maximum.fm.

За підсумками голосування, найкращим повнометражним ігровим фільмом року журі обрало драму Сергія Лозниці “Донбас”. Вітовська

У травні “Донбас” отримав приз за найкращу режисуру у програмі “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю. Також Лозниця переміг в номінації “Найращий режисер”.

Читайте Вітовська, Криворучко, Мухітдінова – франківчанки розповіли свої історії успіху

Найкращим актором 2018 року був обраний В’ячеслав Довженко, який зіграв командира захисників Донецького аеропорту у фільмі “Кіборги”.

Найкращою актрисою 2018 року стала Ірма Вітовська, яка отримала нагороду за роль баби Прісі в містичній драмі про життя в Чорнобильській зоні відчуження “Брама”.

Читайте Ірма Вітовська: про провокативне Porto Franko, мільйон на добрі справи та мудру бабу Прісю

Переможницею в номінації “Відкриття року” в свій день народження стала режисер Марися Нікітюк, яка представила драму дорослішання “Коли падають дерева”.

Премію “Кіноколо” за найкращий короткометражний фільм отримав Дмитро Сухолиткий-Собчук за кінострічку “Штангіст”. Фільм розповідає про справжню ціну перемоги в професійному спорті.

Читайте Ірма Вітовська стала “Жінкою України 2018”

Найкращим документальним фільмом 2018 року став “Дельта” Олександра Течинського. Стрічка оповідає про тяжке життя мешканців міста Вилкове на Дунаї, які заробляють риболовлею і збором очерету.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.