Афіша Культура

Франківськ готується до фестивалю документального кіно Docudays UA (ПРОГРАМА)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З 7 грудня у Івано-Франківську стартує XVI Мандрівний фестиваль документального кіно про
права людини Docudays UA, який триватиме до 25 грудня.

Цього року франківцям покажуть понад 20 документалок, анонсують організатори.

Основними майданчиками для показів будуть кінотеатр “Люм’єр”, молодіжний центр “Параграф”, простір “Вікно в Америку” на базі обласної бібліотеки, мистецький центр “Підземний перехід “Ваґабундо” та приміщення Франківського драмтеатру.

Також деякі фільми покажуть у школах області та в’язниці.

“Ми намагаємося обрати ті фільми, які будуть цікавими нашому глядачу, та будуть актуальні для нашої місцевості, – каже організаторка фестивалю в області від ГО “Молода Просвіта” Євгенія Бардяк. – Одним із фільмів, який ми покажемо цього року, є “Булер”, американського режисера Лі Гірша. У ньому піднімається проблематика цькувань серед дітей та те, наскільки важливо не ігнорувати цю проблему, а боротися з нею”.

Фестиваль відкриє фільм італійської режисерки Міколь Рубіні “Шлях до гір”, про те, як вона подорожувала в село на Прикарпатті та шукала будинок, де народився її дідусь, який звідти переїхав до Італії.

Перший показ відбудеться у кінотеатрі “Люм’єр”, 7 грудня о 17:25, потім фільм покажуть у районах.  На показ із Італії приїде і сама режисерка Міколь Рубіні, тож глядачі матимуть змогу дізнатися про те, як італійка побачила Україну та, зокрема, Прикарпаття.

Ще одна обов’язкова до перегляду стрічка – “Чистильники” – занурить у світ інтернет-цензури, яку великі гравці мереж Google, Facebook, Twitter віддають на аутсорсинг робітникам і робітницям на Філіппінах. У Івано-Франківську фільм покажуть у Люм’єрі, 9 грудня о 17:25.

Також варто переглянути фільм “Булер” режисера Лі Гірша, лауреата нагород фестивалю Санденс та “Еммі”. Фільм показує приголомшливу статистику в людському масштабі, пропонуючи інтимний, безстрашний погляд на те, як булінг вплинув на життя п’ятьох дітей та їхніх сімей. Показ відбудеться у Люм’єрі, 10 грудня о 10:00.

Детальна програма показів:

Спорт, мистецтво, техніка. Куди малі франківці можуть ходити після уроків (Список)

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.