Відео Культура

11 жовтня у світі відзначають День дівчаток, – цікаві факти про жінок та дівчат

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З ініціативи прогресивного міжнародного співтовариства, на 89 пленарному засіданні генеральної асамблеї ООН прийняли рішення заснувати Міжнародний день дівчаток, який тепер щорічно відзначається 11 жовтня.

Відзначення цього дня започаткували, аби привернути увагу до дискримінації дівчаток у різних країнах та повідомити про нерівність, з якою вони через це стикаються.

Пропонуємо підбірку цікавих фактів про жінок та дівчат:

  • Олімпійські ігри проводились ще в античні часи. Жінки були вперше допущені до участі в Олімпійських іграх лише в 1900 році.
  • За дослідженнями істориків високі підбори спочатку носили чоловіки, жінки почали їх носити, щоб виглядати більш незалежними та мужніми. Стародавні греки і римляни незалежно від статі також носили взуття на високій платформі. Туфлі на високих підборах вже у 1660 році носив король Франції Людовик XIV, а каблук на деяких з них перевищував десять сантиметрів.
  • Жінки зазвичай живуть довше за чоловіків. Це явище простежується по всьому світі. Є припущення, що як правило жінки більш схильні вести здоровий спосіб життя. Але також вчені припускають, що жіноче тіло, особливо тих, які народили дитину, краще пристосоване до боротьби з хворобами.
  • Жінки краще розрізняють смак їжі, оскільки на язику жінки більше смакових рецепторів.
  • Український математик Марина В’язовська вирішила проблему, над якою вчені ламали мізки декілька століть. У 2016 році вона розв’язала задачу укладання куль у 8-вимірному просторі, а також є співавтором розвязання у 24-вимірному. Раніше задачу вдавалось розвязати лише максимум до трьох вимірного простору. Це справжній прорив у сучасній математиці.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.