Спорт

Збірна України познущалася з бельгійців у відборі до ЧС-2024 з футзалу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Збірна України з футзалу розпочала боротьбу в елітному раунді європейської кваліфікації чемпіонату світу-2024. У першому матчі “синьо-жовті” на виїзді перемогли Бельгію з рахунком 10:2.

Збірна України познущалася з бельгійців у відборі до ЧС-2024 з футзалу
Збірна України з футзалу. Фото: сайт АФУ

Українська команда стартувала у кваліфікації до ЧС-2024 з основного раунду, повідомляє Суспільне. У групі з Косовом та Нідерландами підопічні Олександра Косенка здобули десять очок та з першого місця пройшли до фінального раунду відбору.

Суперниками українців у групі стали Сербія, Польща та Бельгія. З бельгійцями “синьо-жовті” зустрілись на виїзді у місті Росдал.

Як пройшов матч Бельгія – Україна:

  • Рахунок у матчі “синьо-жовті” відкрили вже на першій хвилині – відзначився Петро Шотурма. А на 10-й хвилині українці забили одразу два м’ячі – їх авторами стали Олександр Педяш та Назар Швед.
  • Невдовзі бельгійці відіграли один гол завдяки зусиллям Соф’яна Ель Факірі, однак хід гри це не змінило. На 13-й хвилині Андрій Мельник забив четвертий гол України, а в кінці тайму хет-трик записав на свій рахунок Даниїл Абакшин.
  • У другому таймі українці довели справу до перемоги, забивши ще три голи – відзначились Педяш, Ігор Корсун та Артем Фаренюк. У складі португальців дубль оформив Ель Факірі.

Відбір до ЧС-2024 з футзалу. Елітний раунд

Бельгія – Україна 2:10 (1:7)

У іншому матчі групи В Сербія обіграла Польщу з рахунком 2:1. Таким чином, Україна завдяки кращій різниці голів вийшла на проміжне перше місце. 20 вересня “синьо-жовті” зіграють з Польщею у номінально “домашньому” матчі в Угорщині.

Турнірна таблиця групи В

  1. Україна – 3 очки (1 матч), різниця м’ячів 10:2
  2. Сербія – 3 (1), 2:1
  3. Польща – 0 (1), 1:2
  4. Бельгія – 0 (1), 2:10

Календар України у відборі до ЧС-2024

  • 20 вересня Україна – Польща
  • 6 жовтня Сербія – Україна
  • 11 жовтня Україна – Сербія
  • 15 грудня Україна – Бельгія
  • 20 грудня Польща – Україна

ЧС-2024 з футзалу: 

  • Чемпіонат світу 2024 року відбудеться 14 вересня – 6 жовтня в Узбекистані. Переможцем попередньої світової першості стала збірна Португалії, яка вперше виграла чемпіонат світу з футзалу.
  • До фінальної стадії ЧС-2024 вийдуть п’ять переможців груп. Ще дві команди визначаться через плей-оф, у який потраплять чотири найкращі команди, що фінішують на другому місці.
  • Збірна України востаннє грала у фінальній частині чемпіонату світу з футзалу у 2016 році, коли вилетіла з турніру у 1/8 фіналу. А найкращий результат команди на цьому рівні – четверте місце у 1996 році.

Читайте: На Прикарпатті відбудеться велотрейл присячений Дню захисників і захисниць України

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.