Спорт

«Зарядки ІФ» розбудили місто

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Суботнім ранком понад три сотні франківців вийшли на майданчики, щоб почати день з енергійних вправ.

Зарядки ІФ_Паливода

На міському озері о дев’ятій ранку всіх охочих під запальну музику «заряджав» інструктор спортклубу «Альянс» Роман Гавриленко. На гімнастику люди виходили цілими сім’ями – від дошкільнят і до пенсіонерів.

Вправи були, з одного боку, нескладними для виконання, а з іншого – неабияк навантажували всі групи м’язів. Роман поєднував статичні елементи з динамічними, аби розігріти всіх по максимуму, слідкував, як люди працюють, і корегував навантаження.

Одна з учасниць «Зарядки ІФ» Олена прийшла на озеро разом із п’ятирічною донькою. «Дуже подобається такий формат гімнастики – без обмежень за віком, – каже жінка. – Бо не завжди можна прийти на якийсь захід з маленькою дитиною. А так займаємося разом – обом весело».

Зарядки ІФ_Шерепот

Загалом на міському озері зібралися понад півсотні «зарядників». Багато хто приєднувався пізніше – з пробіжки чи на вуличних тренажерах.

«Я сам регулярно займаюся спортом, але порухатися сьогодні було цікаво, бо гімнастику проводив професійний інструктор, – говорить Іван, інший учасник «Зарядки ІФ». – Деякі вправи потім буду використовувати сам».

Гімнастика тривала 20 хвилин – саме стільки, щоб зарядити людей енергією, але не перевантажити. Після того деякі учасники підходили до інструктора за консультацією – як краще займатись, як продовжувати тренування.

«Зарядки ІФ» того ранку відбувалися ще на чотирьох майданчиках. Чи не найбільше людей зібрала гімнастика у школі № 18, її проводив богатир Назар Павлів. До слова, найменшим його «підопічним» був восьмимісячний малюк. Загалом більшість команди Павліва становили діти, тож він запропонував їм нескладні, але ефективні вправи.

У парку на Молодіжній гімнастикою керував тренер дитячо-юнацької секції НФК «Ураган», екс-гравець клубу Дмитро Мельниченко. Він урізноманітнив програму вправами у парах, що неабияк сподобалось учасникам. «Займатись гуртом було весело, – говорить Володимир. – Вправи не були надскладними, але стали хорошим тренуванням».

На «Парковій алеї» зарядку проводили інструктори спортклубу «AliaS» – Юлія Василів та Ірина Кінащук, а також найкраща тенісистка клубу Вікторія Гоголь. За їхніми словами, до зарядки долучилися багато людей із прилеглих будинків, бо почули енергійну музику та побачили на майданчику сусідів.

Зарядки ІФ_Веретко

Насичену програму запропонував учасникам «Зарядки ІФ» на майданчику школи № 10 тхеквондист Ігор Йосипів, який працював у парі з колегою – Романом Несторком. Вони не лише розім’яли людей, а й показали нескладні елементи тхеквондо.

«Я позитивно вражений, – говорить Йосипів. – Адже всі, як один, охоче виконували вправи».

Наймолодшому учаснику гімнастики на цьому майданчику було три роки, а найстарший – майстер спорту з хокею і лижних гонок – мав 73.

Наступні «Зарядки ІФ» мають відбутися доволі скоро – 30 травня. Але багато хто з учасників уже вирішив зібратися ще раз самостійно. Подивіться ранком за вікно – може, варто долучитись?

Фото: Тетяна Веретко, Юрій Паливода, Ігор Шерепот

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.