Спорт

Європа вчиться у наших

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Вже рік легендарне спортивне подружжя з Івано-Франківська Олег і Катерина Соловей проводять семінари з таеквон-до за кордоном. Вони побували у восьми країнах Європи і навіть отримали запрошення з-за океану.

Вони вже ділилися своєю майстерністю зі спортсменами Фінляндії, Швеції, Румунії, Угорщини, Грузії та Латвії. На початку травня наші майстри провели заняття у Німеччині. А недавно повернулися з серії спаринг-семінарів в Італії. Своєрідний спаринг-тур охопив чотири міста: Венецію, Рим, Тоскану та Мілан. Загалом заняття відвідали понад 200 італійських таеквондистів.

Такий попит на франківських майстрів не дивний. Олег і Катерина Соловей є справжніми зірками світового таеквон-до. Заслужений майстер спорту Катерина Соловей у таеквон-до є дворазовою чемпіонкою світу, дев’ятиразовою чемпіонкою Європи, дворазовою володаркою Кубка світу та Кубка Європи. Крім цього, у кікбоксингу (версія WAKO) наша спортсменка тричі ставала чемпіонкою світу, двічі – чемпіонкою Європи та чотири рази виборювала Кубок світу. Олег Соловей підготував дев’ятьох чемпіонів Європи та трьох чемпіонів світу. Уже кілька років він є головним тренером збірної України з таеквон-до.

Заняття із франківськими майстрами проходять дуже насичено. Вони проводять по три тренування на день. «Насправді ці семінари є важкою працею, – говорить Олег Соловей. – Нам доводиться викладатися на повну. Ці тренування дуже відрізняються від звичайних, тому що тут постійна увага на нас, і немає й секунди, щоб якось розслабитись чи перевести подих».

Іванофранківці проводять свої заняття за певною програмою. Вони діляться тонкощами своєї майстерності, поглядами на таеквон-до й спорт загалом. «На мій погляд, в спорті, й власне в єдиноборствах, найголовніше – сила духу, – каже Соловей. – Якщо спортсмен сильний духом, то, потрапивши до хорошого тренера, зможе багато досягти. Звісно, досягти високих результатів можна лише в поєднанні тренувань тіла і духу».

Наступний семінар легендарне спортивне подружжя з Івано-Франківська проведе у вересні аж за океаном – в Буенос-Айресі, Аргентина. Далі у жовтні заплановані заняття в столиці Великобританії Лондоні. А ще в жовтні в Будапешті відбудеться чемпіонат Європи з таеквон-до, до якого Олег Соловей готуватиме національну команду.

В Івано-Франківську наші зірки вже роками працюють з діть­ми у спортзалі школи № 22. І з роками таеквондистів на тренуваннях стає тільки більше. Так, у травні атестація на нові пояси зібрала понад 150 учасників. Четверо спортсменів успішно склали іспити на чорні пояси. Володарями першого дану стали Вікторія Білусяк, Тарас Шиян, Андрій Коржов, а син Олега й Катерини Віталій отримав уже другий дан.

Наразі подружжя Солов’їв вже більше двох тижнів перебуває у Карпатах. Тут відбувається традиційний літній табір, в якому займаються понад 100 дітей. Літнє оздоровлення в дітлахів більш ніж насичене. «Тренуємося тричі на день, – розповідає Олег Соловей. – Зранку маємо зарядку і відпрацювання базової техніки, о 12:00 – крос важким маршрутом під гору і розтяжку, о 17:00 відбувається основне тренування. Між тренуваннями – різні спортивні ігри, тож діти цілий день зайняті. За десять днів робимо день відпочинку від тренувань і йдемо в похід у гори».

Нові перемоги

Після чудової кар’єри у таеквон-до та кікбоксингу Катерина Соловей вирішила спробувати себе в олімпійській версії корейського єдиноборства. Одразу після семінарів у Італії подружжя Солов’їв вирушило до Словаччини. У Братиславі відбувався міжнародний турнір Korean Ambasador’s Cup & Bratislava Open 2014 з таеквондо ВТФ. Змагання зібрали понад 500 учасників з 13 країн. Наша спортсменка перемогла у вазі до 57 кг.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.