Світ Спорт

Євроліга 2017. У Франківську жіноча волейбольна збірна України розгромила Іспанію

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 28 червня, у першому матчі півфінального протистояння жіночої Євроліги Україна перемогла Іспанію – 3:1! Матч відбувся на майданчику коледжу фізвиховання в Івано-Франківську.

Збірна України продовжує свою переможну ходу у волейбольній Євролізі. Дебютант цього турніру провів уже сьомий свій матч, в якому знову переміг, повідомляє прес-служба ФВУ.

Команду Іспанії підопічні Гарія Єгіазарова почали вивчати ще у Франції, коли стало зрозуміло, що українки подолають груповий раунд з першого місця. Вивчати вивчали, а от до поєдинку підійшли трішки втомленними. Якщо в іспанок був тиждень для підготовки до цього протистояння, то українки до Івано-Франківська прибули напередодні поєдинку, після важкого нічного переїзду з Києва. Щоправда труднощами наших дівчат не налякати. Вони відчули смак перемог у Євролізі та намагаються цей приємний момент розтягнути якомога надовше.

До теми: В Івано-Франківську відбулися матчі волейбольної Євроліги

Поки усе виходить якнайкраще. У стартових партіях проти Іспанії наші волейболістки досить упевненно контролювали хід поєдинку. Важливою виявилася перший сет, в якому до середини іспанкам вдалося триматися на крок попереду – 4:2, 12:11, а потім, після другої технічної перерви, перебувати вже у ролі наздоганяючих. В українок на домашньому паркеті в Івано-Франківську з’явився досить звичний склад: Новгородченко, Кодола, Степанюк, Герасимова, Дорсман, Денисова і ліберо Степанчук. Трибуни знову були переповнені, як і на матчах чоловічої Євроліги, і у цьому плані Україна вигідно відрізняється від інших країн, які приймали у себе тури цих змагань. Зал буквально шаленів від вдалих дій українських красунь, а на трибунах було багато не лише уболівальників, але й рідних – зокрема, капітана збірної Надії Кодоли, Тетяни Яцків, Анни Степанюк…

Наприкінці партії інтрига зберігалася – 20:18, але спочатку важкий удар від Надії Кодоли, а потім одиночний блок від Юлії Герасимової – і наприкінці сету стало набагато спокійніше. Партію закінчили легкою перемогою – 25:19.

Другий сет українки розпочали переконливіше – 3:0. Далі іспанки під натиском українських атак просто почали сипатися. За нас у цій партії була і сітка, і вдача, і фарт… Багато в чому допомогли і самі суперниці, тож назрівав розгром – 16:9, 21:14. Щоправда, наприкінці партії наша команда свою перевагу дещо розгубила, та все ж – 25:21. Епізодично для підсилення блоку Гарій Єгіазаров випускав Анастасію Чернуху, проте кардинально нічого на майданчику не міняв.

А ось третя партія розпочалася для нас абсолютно з іншим настроєм. Іспанки надійно заграли в захисті, полетіла подача на початку у четвертого номера гостей Рівери, кілька прикрих програних м’ячів і, як наслідок, 0:5 не на користь команди Гарія Єгіазарова. Наші дівчата швидко повернулися у гру на подачі Юлії Герасимової – 6:5, але гра на майданчику далі пішла без явної переваги якоїсь із команд. Наприкінці партії на позиції першого темпу замість Герасимової з’явилася Трушкіна, проте виграти “всуху” цей матч українкам не вдалося. Остання атака у сеті від Анни Степанюк виявилася неточною, що явно додало настрою іспанським сеньйорітам – 26:24 на користь гостей.

У четвертій партії Трушкіна відіграла від початку й до кінця, а замість Анни Степанюк, у якої збився приціл, з’явилася по ходу сету Анастасія Чернуха. Відмінно в атаці відіграли Денисова, Кодола і Трушкіна. А коли наприкінці усі чекали на “валідольний ендшпіль” партії, повернулася на майданчик Степанюк і показала себе у всій красі. Конкретно – підняла пару м’ячів у захисті, потужно пробила іспанський блок, ускладнила подачею прийом. Останнє очко у матчі збірній України принесла Кодола – 25:21 і 3:1 по сетах! Україна тріумфує в першому півфіналі, і готується до повторного поєдинку, який відбудеться в Іспанії у неділю.

В іншому півфіналі збірна Фінляндії зробила вагому заявку на фінал, перегравши на виїзді Словаччину – 3:2.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.