Спорт

Вперше за 5 років Франківськ змагатиметься у футбольній Студлізі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минуло понад 5 років з того часу, як з футбольної мапи Студліги зникла команда Національного технічного університету нафти і газу, яка представляла місто Івано-Франківськ. З цього сезону честь міста на всеукраїнському рівні буде відстоювати команда Прикарпатського національного університету імені Стефаника, повідомляє прес-служба ВФАС.

Football_Shato2[1]

Завдяки чому це стало можливим прес-службі ВФАС розповів кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри спортивно-педагогічних дисциплін, декан факультету фізичного виховання і спорту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Ярослав Яців.

– Як з’явилася ідея участі команди вашого ВНЗ на всеукраїнському рівні?

– Студентський спорт завжди був цікавим, а у загальноукраїнському масштабі – тим паче. Тому ми дуже раді, що на сьогоднішній день є угода, яка укладена між Прикарпатським національним університетом імені Стефаника і НФК «Ураган» про співпрацю у розвитку юнацького та студентського футболу, футзалу і пляжного футболу. На підставі цієї угоди є домовленості про те, що наш виш створює необхідні умови для існування команди, надає спортивну базу і долучає студентів до участі у змаганнях. В свою чергу НФК «Ураган» надає методичну та організаційну підтримку. На мій погляд, така угода повинна стати для студентів нашого вишу гарним поштовхом у напрямку особистого вдосконалення для виходу на більш високий рівень – всеукраїнський. Гадаю, що для університету ця співпраця теж буде досить цікавою. Бо завдяки футбольній команді можна розширювати свою всеукраїнську діяльність, популяризувати вуз на теренах нашої країни та закордоном, налагоджувати стосунки з представниками ВНЗ в країнах Євросоюзу.

– Вам відомий рівень студентської ліги, та яке завдання буде стояти перед вашою командою?

– На сьогоднішній день знання поверхневі, але ми розуміємо, що нам доведеться змагатися з командами, які мають гарний досвід виступу на такому рівні, вже сформовані як студентські клуби. Але в цьому немає нічого страшного. В нас не має підстав очікувати від власної команди чогось неординарного. На цей рік стоїть завдання сформувати команду та заявити про себе. Неважливо, з якими результатами ми відіграємо чемпіонат, бо дебют є дебют. Втім, сподіваюсь, що вже наступного року можна буде казати про якісь більш-менш конкретні завдання.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.