Спорт

Восьмирічна каратистка з Прикарпаття виставила на аукціон свої медалі, щоб допомогти ЗСУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Восьмирічна каратистка з Івано-Франківщини Аліна Данів виставила на аукціон свої медалі. Дівчинка планує вторгувати 133 тис грн і придбати автомобіль для війська, повідомляє Суспільне.

Восьмирічна каратистка з Прикарпаття виставила на аукціон свої медалі

Аліна три роки займається зендокай карате. Обрала цей вид спорту, щоб захищати себе, каже дівчина. За цей час вона зібрала понад десять медалей, які вирішила продати.

Зараз потрібна машина для військових. Я сама захотіла допомогти. Мені не шкода, — говорить юна каратистка.

Аліна завжди старається покращувати свій рівень кваліфікації, розповідає її тренер Тарас Локатир. Зараз у дівчини — синій пояс із золотою смужкою.

Вона прийшла до мене малесенькою — у п’ять рочків. І вже тоді почала активно тренуватися, показувати максимальні результати. Звичайно, жодна медаль не дається легко — чи це перше, чи це третє місце. Дуже важко свої нагороди віддавати, — розповідає Тарас Локатир.

Батько спортсменки Володимир Данів каже: його донька хоче у такий спосіб допомогти військовим. Аліна бачила, як батьки ще на початку повномасштабної війни направляли допомогу до Бородянки.

У нас був склад, в який привозили продукти переважно з-за кордону. Ми звідси адресно доправляли допомогу людям. Напряму доставити не можна було, бо йшли бої. Далі села Стоянка не було проїзду, і ми маленькими автомобілями везли гуманітарний вантаж, — пригадує Володимир Данів.

Зараз Аліна Данів готується до чемпіонату України із зендокай карате, який відбудеться у травні 2023 року.

Фото, відео: Суспільне Івано-Франківськ

Читайте: Франківський блогер зібрав понад 9 млн грн на ЗСУ

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.