Спорт

Воля до перемоги

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-франківська спортсменка, заслужений майстер спорту України Катерина Соловей перемогла на чемпіонаті Європи з кікбоксингу (версія WAKO). Під цим простим реченням криється важка підготовка, чотири непрості поєдинки, а ще – воля до перемоги. Цьогорічний кікбоксерський чемпіонат Європи відбувався у столиці Азербайджану Баку. На відповідальний турнір з’їхалися представники 35 країн Старого світу.

Як розповів «Репортеру» чоловік і наставник Катерини заслужений тренер України Олег Соловей, підготовчі збори до єврофоруму тривали три тижні. Усе б нічого, якби в останні сім днів наша спортсменка не отримала травму – розсічення губи. Через це пошкодження останній тиждень вона не змогла працювати у спарингу. А чотири шви, які тоді наклали Катерині, знімали буквально за кілька годин до вильоту до Азербайджану. Але загальна хороша форма Катерини давала можливість сподіватися на «золото».

У ваговій категорії до 55 кг, розділ лайтконтакт, де виступала франківчанка, було 27 спортсменок. Уже після жеребкування пар стало зрозуміло, що легко не буде. У першому бою Катерина мала зустрітися з польською спортсменкою, чинною чемпіонкою Європи та чемпіонкою світу серед професіоналів. Олег Соловей не зміг поїхати з дружиною на чемпіонат, бо вже за кілька днів зі збірною України з таеквондо ІТФ вирушав на відкритий Кубок Європи до Словаччини. За його словами, він дуже переживав, чи зможе вона правильно налаш­туватися на непросту сутичку. Змогла. Більше того, Катерина Соловей здобула переконливу, чисту перемогу з рахунком 3:0 – усі судді одноголосно надали перевагу українці.

Перемога над полячкою, певно, була найважливішою. Решту суперниць Катерина пройшла з таким же сухим рахунком. А після полячки була росіянка, за нею, у півфіналі – словачка, та представниця Угорщини у фіналі.

Вчергове Катерина Соловей, яка, до речі, минулого вівторка відсвяткувала день народження, довела свій клас. Ця перемога стала особливо приємною після не дуже вдалого виступу на перших Всесвітніх іграх єдиноборств у Пекіні. Там Катерина спочатку перемогла спортсменку з Італії, але потім поступилася норвежці та не змогла поборотися за медалі.

До теми

На відкритому Кубку Європи з таеквондо ІТФ у словацькій Братиславі іванофранківці теж не пасли задніх. Іван Грищук виборов одразу дві медалі. В його активі – бронза у виді програми «спецтехніка» та бронза у ваговій категорії понад 60 кг серед юнаків. У півфіналі він поступився спортсмену зі Словенії, який у підсумку став переможцем цієї категорії.

Василь Войтович провів аж п’ять поєдинків. Дійшовши до фінального бою, він, на жаль, поступився словенцю. У ваговій категорії Войтовича конкурували 32 спортсмени.

Іванофранківці Артур Вінтоняк, Наталія Когут та Вікторія Соколовська не змогли пробитися до боїв за медалі. Усі наші краяни, які взяли участь у Кубку Європи, представляють ДЮСШ № 1 ФСТ «Україна» та тренуються під керівництвом заслуженого тренера України Олега Солов’я.

Загалом у турнірі взяли участь 870 спортсменів з 41 країни світу. Українська збірна виборола одну золоту, чотири срібні, та чотири бронзові нагороди.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.