Спорт Фото

Вісім найдивніших видів спорту в історії Олімпіади

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У перші дні сучасних Олімпіад країни, що приймали ігри, мали повну свободу дій у складанні програми змагань. Часто вони включали туди незвичайні та нетрадиційні види спорту аби продемонструвати таланти й традиції своєї країни. По мірі розвитку змагань Міжнародний комітет почав санкціонувати види спорту, аби всі були у рівних умовах.
kanat

До 21 серпня у Ріо-де-Жанейро проходить літня Олімпіада, а УП з посиланням на Mashable публікує вісім із найдивніших подій, які в той чи інший момент відбувалися на Олімпійських іграх.

Перетягування канату

Ці змагання проводилися з 1900 по 1920 рік у в рамках програми з легкої атлетики. Перетягування канату було частиною стародавніх Олімпійських ігор, які датуються 776 р. до н.е.

До теми: Від хліба до кавунів. Вісім продуктів, які не можна тримати в холодильнику

Спортивна стрільба у живих голубів

У 1900 році на іграх у Парижі був перший та єдиний раз, коли сотні живих голубів були випущені в якості мішеней. Сьогодні стрільба теж входить до складу Олімпійських ігор, проте, живі голуби були замінені на глиняні мішені.

tarilky

Лазіння по канату

Атлет, за правилами, мав швидко залізти по мотузці, використовуючи тільки свої руки. Цей вид спортивного змагання був однією зі складових у рамках програми офіційної гімнастики у 1896, 1904, 1906, 1924 та 1932-му роках.

Крокет

Єдиний раз цей вид спорту був олімпійським на іграх 1900 року в Парижі. Крокет вважається першою олімпійською подією, в якій взяли участь жінки.

kroket

Занурення у воду на час

За вимогами змагання, плавці мали занурювати голову під воду на одну хвилину та проплисти вказану відстань. Це було частиною олімпійської програми лише на Олімпіаді в Сент-Луїсі у 1904 році.

Перегони на моторних човнах

Виключно чоловічий вид спорту. На Олімпійських іграх у 1900 році він був демонстраційним, на іграх 1908-го року – офіційним видом. Човни мали, на швидкість, проплисти п’ять кіл (40 морських миль).

Великий теніс малими ракетками

Оригінальна форма тенісу, яка була олімпійським видом спорту лише на іграх у Лондоні в 1908 році. Вона отримала прізвисько “Пальмова гра” оскільки більше нагадувала ракетбол, для якого сітку натягнули між стінами сусідніх будинків, а м’ячик відбивали ракеткою для пінг-понгу.

Стрільба на дуельних пістолетах

Була однією з офіційних у програмі Олімпійських ігор у Лондоні у 1908 році. Цікаво, що це були не фактичні дуелі, а спортсмени просто стріляли у гіпсових манекенів, одягнених в сюртуки, з відстані 20 або 30 метрів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.