Спорт

Віце-президент прикарпатського футбольного клубу розповів про найближчі плани спортсменів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В Івано-Франківську пройшов турнір присвячений 70 -річчю тренера та футболіста Степана Йосиповича Рибака.

Під час цього турніру журналістам вдалося поспілкуватися з віце-президентом ДЮФК “Ніка-05” Юрієм Шулятицьким, пише Sport.IF. 

– Як ви оцінюєте виступи вихованців ДЮФК “Ніка” на турнірі “Прикарпатське Різдво”, який нещодавно завершився в Івано-Франківську?

– Досить вдало виступили, діти себе гарно проявили. Наша команда сформована з дітей 2006 року народження під керівництвом Тараса Харандюка зайняла друге місце, програвши в фіналі по пенальті чернівецькій “Буковині”. Команда дітей 2007 року народження Ореста Дороша, теж зайняла друге місце, програвши у вирішальному поєдинку знову ж таки в серії пенальті СДЮШОР “Прикарпаття”. Діти 2008 року народження під керівництвом старшого тренера Олександра Єжова у фіналі обіграли чернівецьку “Буковину” з рахунком 5:1. Також переможно завершили свій виступ і діти 2009 року народження під керівництвом Андрія Нестерука. Наймолодші наші вихованці 2010 року народження посіли третє місце. Я вважаю, що це досить вдалий виступ.

– Ваші враження від організації турніру “Прикарпатське Різдво 2018”?

– Вважаю, що турнір проведений на дуже хорошому рівні. З такою кількістю команд складно організувати турнір в Івано-Франківську, де обмаль спортивних залів, в яких можна провести такі змагання. Основне, що діти задоволені. Турнір “Прикарпатське Різдво” – це хороша традиція, яка переходить з року в рік. Дуже багато команд хочуть приїхати до Івано-Франківська на цей турнір, познайомитися з містом із місцевими різдв’яними традиціями.

– Які плани ДЮФК “Ніка” на найближче майбутнє?

– Зараз готуємося до четвертого за ліком традиційного турніру памяті Шулятицького Юрія Йосиповича, який пройде 19-21 лютого в манежі Коледжу фізвиховання. Плануємо організувати турнір в одній віковій категорії – серед дітей 2008 року народження. Запросили львівські “Карпати”, ФК “Львів”, “Зірка” з Кропивницького, чернівецьку “Буковина”, хмельницьке “Поділля” та інші команди. Ми хочемо зробити дуже цікавий турнір.

– Цього сезону команда “Ніка-05” стартувала у першій лізі чемпіонату України серед 19-річних. Розкажіть більш детальніше про цю команду. А також, які завдання стоять перед юнаками на дебютний сезон?

– Ми запросили тренера “Сталі” із Кам’янського, команди Української Прем’єр-ліги, Полякова Анатолія Олександровича. Надзвичайно кваліфікований фахівець, який не лише являється тренером команди U-19, а й старшим тренером нашої школи, організовуючи роботу у інших вікових категоріях. Завдань чітких не ставили. Основне, щоб діти прогресували, працювали над собою, виконували ті завдання, які перед ними ставить Анатолій Олександрович. Мені подобається той футбол, якому він навчає юних футболістів, його філософія гри. Основне завдання – виховати якнайбільше кваліфікованих футболістів як для “Прикарпаття”, так і для українського футболу загалом.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.