Спорт

Верховинщина прийме гірські гонки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Прикарпаття готується до проведення автомобільних гонок всеукраїнського масштабу. У селі Кривопілля Верховинського району 8 серпня відбудеться ІІ етап Чемпіонату України з гірських гонок «Трембіта гірська».

Як розповіла «Репортеру» президент Прикарпатського автомобільного клубу Олександ-ра Кодак, ініціатором змагань виступила саме ця організація. Клуб відомий в нашій області організацією етапів чемпіонату України з автослалому, а віднедав-на і кільцевих гонок на автодромі у селі Микитинці під Івано-Франківськом. До організації змагань також долучилася облдержадміністрація та Верховинська райдержадміністрація.

На Прикарпатті змагання з гірських гонок відбудуться впер-ше. Від класичного ралі цей вид автоспорту відрізняється тим, що пілот їде в автомобілі сам – без штурмана. Також ралійний етап відбувається протягом трьох днів, а гірські гонки – один день. Ще одна відмінність – гірські гонки проходять на асфальтних трасах.

До слова, траса змагань буде завдовжки 3,4 кілометра. Як розповіла Олександра Кодак, дорогу загального користування під час проходження екіпажів перекриють, а у перервах між заїздами її ненадовго відкриватимуть. Тому незручності для місцевих жителів будуть мінімальними.

Усі учасники поділяються на чотири класи, враховуючи об’єм двигуна та привід автівки. Від Прикарпаття очікується участь чотирьох спортсменів. Як каже Олександра Кодак, не всі спортсмени мають підготовлені авто. Цей спорт дорогий і вимагає постійного вкладання коштів.

Одним із фаворитів майбут-ніх змагань є прикарпатець Микола Ільницький. Він виступає на автомобілі Mitsubishi Lancer Evo VI, тренується у Чернівецькій області на перевалах Шурдин та Німчич. На першому етапі чемпіонату, який нещодавно відбувся на Львівщині, він зайняв друге місце у своєму класі та третє – в абсолютному заліку. Як каже наш спортсмен, основний його конкурент на цих змаганнях – харків’янин Тарас Кравченко, який також виступає на автомобілі такої ж моделі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.