Спорт

Велосипед для важкої людини з вагою понад 100 кг

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Збираючись придбати велосипед як альтернативу громадському транспорту, і навіть особистому автомобілю, багато хто розраховує не тільки заощадити на проїзді, але і, що дуже важливо, подбати про своє здоров’я, відновити форму і ефективно, а головне, не без задоволення, боротися з зайвими. кілограмами. Пропонуємо розібратися, яким вимогам має відповідати велосипед для великої людини з надмірною вагою.

Стаття написана за підтримки магазину “Велосклад“.

Вантажопідйомність

Один найважливіших параметрів, який важливо врахувати, набуваючи велосипеда – його вантажопідйомність. Цю величину визначають, виходячи з ваги велосипедиста та характеристик рами. Максимальна вантажопідйомність типових лінійок становить 100 кг, хоча є і варіанти до 150 кг, але знайти та купити такі велосипеди буде складніше.

Найбільш широкий вибір моделей, що володіють необхідними значеннями вантажопідйомності, ви знайдете серед гірських велосипедів та фетбайків, а ось у категорії міських або шосейних велосипедів вибрати модель досить великої вантажопідйомності буде проблематично.

Основні вимоги

Крім міцної рами, великому та важкому велосипедисту особливо важливо, щоб усі вузли та елементи його транспортного засобу виконували свої функції ідеально. Для цього, вибираючи велосипед для повної та великої людини, важливо звернути увагу на низку важливих моментів:

  • Рама – краще алюмінієва (сталь сама дуже важка, а карбон недостатньо міцний).
  • Оптимальний вид передньої вилки, що поєднує прийнятну вартість, надійність та комфорт – на повітряно-масляній основі.
  • Кермо також краще з алюмінію, з кріпленням за допомогою, як мінімум, чотирьох болтів.
  • Ортопедичне сідло допоможе здійснювати найкомфортніші поїздки, у яких немає відчуття оніміння. При цьому є можливість, що цей елемент доведеться підбирати в кілька етапів, діючи метою проб і помилок.
  • Ширина коліс – не менше 2,1 дюйми.
  • Зірки – однозначно, потрібна касета.
  • Гальма – найкращим вибором є дискові, гідравлічні.

Від чого краще відмовитись?

Якщо потрібний надійний, у всіх відношеннях, комфортний велосипед для великої або повної людини, яка тільки починає осягати ази велоспорту, варто вивчити відразу кілька популярних категорій. Серед них:

  • “Шосейники” – їх використання вимагає наявності навичок швидкої їзди, в міських умовах вони не надто зручні;
  • Фікси – одна з версій шосейних байків, з однією передачею – також проблематичні в умовах вулиці;
  • Розкладні велосипеди – їхня рама не відповідає вимогам до міцності.

Важливо розуміти, що моделі з найдешевшого асортименту також недостатньо міцні. Саме тому пошук оптимальної моделі для нашого випадку слід проводити серед середньоцінового сегмента.

Статтю підготував Олександр Будник (Велоексперт)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.