Спорт

«Ураган» втретє став володарем Кубка України з футзалу: результат Фіналу чотирьох

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Ураган» втретє в історії клубу став володарем Кубка України з футзалу — за підсумками Фіналу чотирьох 3-5 травня у Києві.

Заключна частина сезону в Кубку стартувала з півфіналів 3-4 травня. Фіналу чотирьох дісталися чотири представники Екстраліги: господарі залу з «ХІТа» й «Аврори», дворазовий переможець турніру «Ураган» та чинний володар трофею «Кардинал-Рівне», пише Суспільне.

Ураган

Як пройшов Фінал чотирьох Кубка України?

Минулорічні чемпіони з «Кардинал-Рівного» в першому матчі вибули від «Аврори» — 2:4. Двома вирішальними голами за киян на останніх хвилинах відзначилися Максим Чеберяк і Олександр Школьний.

Інший півфінал — між «ХІТом» та «Ураганом» — через повітряну тривогу розтягнувся на два дні. Матч, який розпочався 3 травня, догравали вже в суботу.

За результатами догравання «Ураган» здобув переконливу перемогу 4:1. Голами відзначалися Петро Шотурма, Назар Швед, Станіслав Моспан та Ігор Корсун.

Визначити переможця у фіналі «Аврора» — «Ураган» не вдалося за 40 хвилин основного часу, який завершився унічию 2:2.

Кияни першими повели в рахунку — ударом з дальної відстані на 17-й хвилині відзначився Ростислав Семенченко. До перерви рахунок не змінювався — 1:0 на користь «Аврори».

«Ураган» відігрався після п’яти хвилин другого тайму, коли вдруге у Фіналі чотирьох після майстерного обіграшу забив Корсун. Незабаром іванофранківці вже були попереду — вихід віч-на-віч реалізував Микола Грицина.

Семенченко оформив дубль зі стандарту за п’ять хвилин до фінальної сирени. 2:2 — на команди очікував екстратайми.
Вдруге в матчі «Ураган» повів у екстратаймі — Шотурма реалізував пенальті. До завершення додаткової 10-хвилинки остаточний рахунок встановив голкіпер іванофранківців Юрій Савенко — 4:2.

Кубок України 2023/24. Фінал

«Аврора» (Київ) — «Ураган» (Івано-Франківськ) — 4:2

Що означає перемога «Урагану»?

  • Третій титул франківців в історії виступів у Кубку України, після двох трофеїв 2019 та 2020 років.
  • За числом титулів в історії Кубка України «Ураган» зрівнявся з донецьким «Шахтарем», київським «Інтеркасом» і харківським «Локомотивом» — по три трофеї.
  • «Ураган» виграв третій Кубок України у своєму четвертому фіналі — це повторення рекорду львіської «Енергії».

Хто має найбільше титулів Кубка України з футзалу?

  • «Енергія» (Львів) — 5
  • «Шахтар» (Донецьк) — 3
  • «Інтеркас» (Київ) — 3
  • «Локомотив» (Харків) — 3
  • «Ураган» (Івано-Франківськ) — 3

Футзальний сезон в Україні: що відомо?

У сезоні чоловічої Екстраліги наразі проведено перші чвертьфінальні матчі стадії плей-оф. Чемпіонський титул відстоює «ХІТ».

У жіночій національній першості свій другий титул виграв київський «Будстар» — після перемоги над черкаським «Дніпром» у фінальній серії.

У вересні чоловіча збірна України виступить на ЧС-2024 з футзалу. У квітні «синьо-жовті» виграли один з трьох матчів підготовчого турніру в литовській Йонаві.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.