Спорт

Українські футбольні команди отримали суперників в групових турнірах єврокубку

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Восени в єврокубкових турнірах Україну будуть представляти три українські клуби – київське «Динамо», донецький «Шахтар» та луганська «Зоря».

Як і минулого року, два інших  представники українського клубного чемпіонату вибули із подальшої боротьби на стадіі кваліфікації. При цьому в загальній таблиці коєфіцієнтів УЄФА, Україна наразі посідає 9 місце.

За останні сезони Україна втрачає в рейтингу, що  суттєво  може вплинути на  становище у наступному сезоні 2018/2019рр, коли УЄФА введе новий формат  розіграшу  європейських клубних турнірів. За ним передбачено, що країна, що посідає 10 сходинку в рейтингу може виставити лише одну команду в Лізі Чемпіонів. Нововедення пов’язані насамперед з фінансами. Наразі відомо, що інтерес до Ліги чемпіонів в новому вигляді вже проявили китайські інвестори, які  здатні заплатити за телевізійні і маркетингові права більше, ніж УЄФА заробляє на сьогодні.

Додамо,  що з 55 країн, що брали участь в матчах цьогорічних розіграшів європейських клубних турнірів лише три країни йдуть без втрат своїх представників. Це Іспані та Англія, у яких сім команд, а також Італія, яка представлена 6 клубами Серії А.

Якщо кияни, як чемпіони України минулої осені  грали в основному раунді групового турніру Ліги Чемпіонів, то наразі вони  гратимуть в Лізі Європи, куди потрапили завдяки вчорашній перемозі у Києві над португальским «Марітібу» – 3:1.  

Сьогодні в Монако відбулось жеребкування групового турніру Ліги Європи. Кияни виступатимуть в  групі F.  Їх суперниками будуть: кривдник киян в матчах плей-офф Ліги Чемпіонів поточного сезону швейцарський «Янг Бойз», сербський «Партизан» та албанський «Скендербеу».

Луганська «Зоря», яка свої домашні матчі  групового турніру проводитиме у Львові, на «Арені Львів» гратиме в групі J із командами – «Атлетік» із Більбоа (Іспанія), берлінською «Гертою» та шведським «Естерсундом».

Перші матчі групового турніру Ліги Європи відбудуться 14 вересня.

Як відомо, донецький «Шахтар» вчора отримав в суперники групи F італійський «Наполі», англійський «Манчестер Сіті» та «Фейенорд» з Нідерландів. Свої домашні матчі донеччани проводитимуть у Харкові. Перший матч із італійським «Наполі» -13 вересня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.