Спорт

Українка виграла Кубок Європи з легкоатлетичних багатоборств

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Обані (Франція) завершився Кубок Європи з багатоборств (Суперліга). Збірна України за підсумками двох днів змагань набрала очок 39461 очко і посіла четверту сходинку.

Fodorova-Alіna[1]

На Кубку Європи головним є саме командний залік. Від нього залежить, зокрема, чи продовжить та чи інша збірна виступати в Суперлізі, чи отримає пониження в класі. Проте й посісти якомога вище місце в індивідуальному заліку теж дуже престижно. А особливо, якщо це місце — серед трійки найкращих, а то й на її вершині. Аліна Фьодорова й Олексій Касьянов зайняли саме такі позиції.

Фьодорова зуміла втримати лідерство, захоплене нею в перший день, і до цього ще й встановити особистий рекорд — 6278 очок. У неділю Аліна почала змагання з перемоги зі стрибків у довжину (6,31 м). Після цього метнула спис на 35,72 м, а на завершення подолала 800 метрів з особистим рекордом — 2.14,77 хв.

22-а сходинка в активі Інни Синиці (5230: довжина — 5,47 м; спис — 36,14 м; 800 м — 2.24,91 хв (особистий рекорд)).

Анастасія Мохнюк виходила на другий день змагань другою, проте вже на його початку на неї чекала прикра невдача. В одному зі своїх коронних видів, стрибках у довжину, вона зробила три заступи, чим перекреслила шанси на місце в призовій трійці. Проте Анастасія не зійшла з дистанції. У секторі для метання списа вона показала 36,83 м, подолала 800 м за 2.21,99 хв і у підсумку набрала 5211 очок, що забезпечило їй 23-ю сходинку.

Біль у нозі змусив Анну Касьянову завершити змагання після трьох перших видів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.