Спорт

У тенісистки Марії Шарапової знайшли допінг

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У російської тенісистки, екс-першої ракетки світу, п’ятиразової переможниці Турнірів Великого Шолому знайшли заборонений препарат. Про це у понеділок, 7 березня, Шарапова повідомила на спеціально скликаній прес-конференції у Лос-Анджелесі, США.

71122edbeea033417448b3eac7f89aa9[1]

“Декілька днів тому я отримала листа, в якому повідомлялося, що моя допінг-проба, взята під час Australian Open (турнір Великого Шолому – авт.), дала позитивний результат”, – каже Марія Шарапова.

Протягом десяти років, додає вона, приймала препарат “Мельдоній”, який прописав лікар, бо, каже, має проблеми, пов’язані з діабетом.

“Як виявилося, у цьому препараті є речовина мілдронат (речовина, яка знімає фізичне напруження, – Авт.). До 2016 року мілдронат не був у списку заборонених препаратів, – розповідає Шарапова. – З 1 січня список речовин, які заборонено приймати, оновився. Я цього не помітила, бо проігнорувала листа, якого надіслала мені тенісна асоціація ще 22 грудня”.

Десять років, говорить тенісистка, я приймала мілдронат легально, але тепер він заборонений.

“Я повністю беру на себе провину і розумію, що підвела своїх вболівальників. Це моє тіло і я несу відповідальність за те, що до нього потрапляє, – каже Марія Шарапова. – Сподіваюся, що мені дадуть другий шанс. Поки не знаю, коли зможу повернутися на корт. Все залежить від рішення Міжнародної федерація тенісу”.

Варто зазначити, що компанія Nike, з якою Марія співпрацювала з 2006 року, призупинила партнерство з тенісисткою.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.