Спорт

У суботньому матчі Україна-Туреччина букмекери ставлять на українців: історія зустрічей, цифри, прогнози

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У суботу, 2 вересня, у Харкові, на стадіоні «Металіст» у рамках відбіркового турніру до чемпіонату світу 2018 відбудеться матч між збірними України й Туреччини.

Обидві команди перед особистою зустріччю мають по 11 залікових очок після шести зіграних матчів та посідають третю й четверту сходинки у турнірній таблиці. Вони відстають від лідерів групи – Хорватії та Ісландії – на два пункти. Для обох команд матч у Харкові є ключовим, оскільки поразка фактично позбавляє можливості зіграти на чемпіонаті світу.

Як відомо, дев’ять переможців європейської кваліфікації отримують пряму путівку на мундіаль. Вісім кращих команд із дев’яти груп, що посядуть другі місця, зіграють матчі плей-офф у листопаді 2017 року.

З огляду на статистику зустрічей двох збірних, перевага наразі на боці футболістів із Туреччини. В семи матчах турки чотири рази перемагали, правда, лише один офіційний матч в 2005 році. Двічі команди грали внічию. У рамках поточної кваліфікації українці перемагали у Коньї з рахунком – 2:0, проте завершилась гра нічиєю – 2:2. Єдина перемога в активі української збірної датується 2004 роком, коли команда Олега Блохіна у Стамбулі перемогла з рахунком -3:0.

До речі, два м’ячі у ворота турків тоді забив сьогоднішній головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко, який в тому ж році отримав «Золотий м’яч», як найкращий футболіст Європи. Саме тоді українська збірна посіла перше місце в групі та вперше в своїй історії на пряму кваліфікувалась на один із двох найпрестижніших футбольних турнірів – чемпіонат світу в Німеччині у 2006 році.

Майже місяць тому турецьку збірну очолив Мірча Луческу, який тривалий час працював із донецьким «Шахтарем» та досяг із ним найбільших успіхів у історії клубу.

Арбітрами матчу будуть іспанці на чолі з Давидом Фернандес Борбаланом.

Фахівці відомої букмекерської контори Bwin вважають невеликим фаворитом команду Андрія Шевченка. На перемогу збірної України коефіцієнт 2,2, на нічию – 3,1. У те, що Мірча Луческу здобуде перемогу в своєму першому матчі з Туреччиною, вірять найменше – 3,4.

За попередньою інформацією, сьогодні на «Металісті» очікують понад 40 000 вболівальників. Вартість квитка – від 70 до 450 гривень. Також, вперше в Україні, на матчі Україна – Туреччина квитки будуть іменними. При проході на стадіон уболівальник повинен буде показати документ, що підтверджує особу. При цьому турецькі вболівальники зможуть придбати квитки лише в гостьовий сектор, адже на грі “Динамо” – “Бешикташ”, вони відзначились масовими заворушеннями та бійками.

Матч можна буде переглянути на каналі Україна та Футбол 1, починаючи з 21-45.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.