Спорт

У Львові відбувається 25-й фінал Кубку України з футболу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сьогодні, в суботу 21 травня,  у Львові, на «Арені Львів» відбудеться фінальний матч, ювілейного, 25 розіграшу Кубку України з футболу.

У фіналі зустрінуться команди, що наразі представляють окуповані міста сходу України – донецький «Шахтар» та луганська «Зоря».

Слід відзначити, що Львів вперше буде приймати матч фіналу Кубку України, до цього фінали  Кубку України відбувались у Києві (18 разів на НСК «Олімпійський), у Харкові – тричі та по одному разу в Дніпрі (колишньому Дніпропетровську) Полтаві й Сумах.

Здавалось, що  така не пересічна подія мала би викликати певний інтерес серед вболівальників як Львова, так і Західної України.

Як випливає із реалій, сьогоднішній фінал національного Кубку не викликав інтересу у вболівальників. Як повідомлялось вчора, за добу було продано трішки більше, як вісім тисяч квитків, і це при  тому, що сама «Арена Львів» може вмістити понад 34 тисячі вболівальників.

IMG_7859[1]

З даного приводу навіть висловлювалась думка, що сьогоднішній матч  може бути «найпровальніший» з усіх  фіналів  розіграшу національного Кубку.

З огляду на це відзначу, що якщо навіть озвучена  цифра щодо  кількості проданих квитків  станом на вчорашній день не була хибною, то сьогоднішній фінал навряд увійде в історію, як «провальний», оскільки в сезоні 1993-1994 років фінал Кубку України у Києві, між командами «Чорноморець» Одеса та «Таврія» Сімферополь,  зібрав лише 5 000 глядачів.

Крім цього, Федерація футболу України,  вийшла із ситуації,  прийнявши безпрецедентне рішення  – аби трибуни львівського стадіону не залишалися порожніми, розповсюджувати квитки  на фінал Кубку України сезону 2015/2016рр – безкоштовно регіональними федерація футболу Західних областей України.

Як заявив голова Львівської федерації футболу п. Ярослав Грисьо – він сподівається, що матч фіналу безпосередньо  переглянуть до двадцяти тисяч вболівальників футболу…

13103340_1061114267292025_7362047335885075154_n

Зазначу, що  рекордсменом у статусі володаря Кубку України є київське «Динамо», яке завойовувало його 11 разів та тричі було фіналістом. Один із сьогоднішніх фіналістів – донецький «Шахтар»  9 разів ставав переможцем та 6 разів програвало фінал. Сьогоднішня звитяга «гірників» може стати 10 перемогою у національному Кубку та останньою для їхнього головного тренера в Україні – Мірчи Луческу, який за повідомленнями низки ЗМі мабуть проведе останній матч у якості керманича донеччан.

Для луганської «Зорі» це перший фінал Кубку України в історії команди.  Юрій Вернидуб, який свого часу провів за івано-франківське «Прикарпаття» 71 матч  та відзначився трьома забитими м’ячами спробує першим із колишніх гравців, що захищали кольори «Прикарпаття» здобути Кубок України.  Нагадаю, що в сезоні 2012-2013 років. Роману Григорчуку, із одеським «Чорноморцем» не вдалося це зробити, оскільки одесити поступились донецькому «Шахтареві» – 3:0.

Чи прийде вболівальник  на  «Арену Львів» переглянути  фінал Кубку України  та як він завершиться дізнаємось сьогодні. Початок матчу о 17-00. Переглянути матч можна буде в прямій трансляції на каналі Україна.

Надсилаю дві світлини…

Вболівальники в очікуванні матчу ( дівчина у футболці шахти на лавці біля стадіону )))

Мірча Луческу – мабуть для нього це останні матч в якості головного тренера «Шахтаря»  ( можна так підписати)

 

 

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.