Світ Спорт Фото

У Калуші пройшов Всеукраїнський дитячий хокейний турнір (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Упродовж трьох днів, з 6 по 8 травня, в Калуському льодовому палаці проводили традиційний всеукраїнський дитячий хокейний турнір на Кубок “Карпатнафтохім”, повідомляє sport.if.ua.

IMG_8988

Нагороди турніру виборювали юнаки 2005-2006 років народження. І цього разу склад команд-учасників порівняно з попереднім турніром був значно сильнішим.

“У листопаді минулого року, коли на рідній арені наша команда вперше стала переможцем всеукраїнських змагань, її суперниками були лише три колективи посереднього рівня – “Дикі коти” (Одеса), “Спартак” (Ужгород) і “ДЮСШ №2” (Луцьк), – говорить голова батьківського комітету дитячо-юнацького хокейного клубу “Калуський легіон” Василь Крайник. – Тепер же на наше запрошення відгукнулися й такі топ-команди відомих в Україні хокейних клубів і шкіл, як “Крижинка” (Київ), “ДЮСШ Київ”, “Патріот” (Вінниця), а також приїхали ті ж “Дикі коти” і луцька “ДЮСШ №2”.

Сам турнір його організатори вирішили провести у два етапи, щоб команди могли зіграти якомога більше матчів. Упродовж двох перших днів змагань відбувалися поєдинки за коловою системою, а третього дня уболівальники побачили вирішальні ігри фінальної частини турніру.

На попередньому етапі змагань команда “Калуський легіон” зазнала поразок від двох столичних колективів – ХК “Крижинка” (1:2), ХК “ДЮСШ Київ” (1:9) та від вінницького “Патріота” (4:6), а також перемогла команди “Дикі коти” (8:4) і “ДЮСШ №2” з Луцька (5:0). За здобутими очками вона опинилася на четвертому місці в турнірній таблиці й отримала можливість зіграти вирішальний фінальний матч за третє місце з командою ХК “ДЮСШ Київ”.

Поєдинок за бронзові нагороди виявився найвидовищнішим і найнапруженішим серед усіх інших, що були проведені на всеукраїнському дитячому хокейному турнірі. Юні калушани двічі виходили вперед, але за кілька хвилин до завершення третього періоду їхні київські ровесники таки зуміли відігратися й звести матч до нічиєї – 2:2.

Для виявлення переможця в цьому протистоянні командам довелось виконувати буліти. Ці штрафні удари, які може відбивати тільки воротар без захисників, краще реалізували хокеїсти “Калуського легіону”. Вони закинули у ворота дві шайби, а суперники тільки одну. Тож і не дивно, що судді й тренери обох команд визнали кращими гравцями цього “бронзового” матчу воротарів, котрі отримали в нагороду пам’ятні призи – спортивні статуетки.

А володарем Кубка “Карпатнафтохім” стала вінницька команда “Патріот”. Вона виграла на всеукраїнському дитячому хокейному турнірі всі матчі, перемігши і в “золотому” фінальному поєдинку столичну команду “Крижинка” з рахунком 5:3. До речі, перше протистояння між ними теж завершилося з різницею у дві шайби – 7:5 на користь “Патріота”.

П’яте місце в підсумковій турнірній таблиці змагань посіла луцька команда “ДЮСШ №2”, перемігши одеську команду “Дикі коти”.

Організатори турніру нагородили всі шість команд, що брали участь у змаганнях, пам’ятними медалями, кубками й солодкими призами.

Цінні призи отримали за підсумками турніру й окремі гравці, яких визнали переможцями в шістьох номінаціях. Їх володарями стали: кращий воротар турніру Єгор Жуков (“Крижинка”), кращий нападник турніру Віталій Улянов (ХК “ДЮСШ Київ”), кращий бомбардир турніру Микита Монсеєв (“Патріот”), кращий захисник турніру Микита Коневич (“Калуський легіон”), а також Юрій Єпіфанов (“Дикі коти”), якому було вручено приз глядацьких симпатій, і Радіон Гойда (“Калуський легіон”), якого визнали зіркою турніру.

Василь Ткачук

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.