Спорт Фото

У Франківську вперше в історії України на дистанції 50 кілометрів змагатимуться жінки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цими вихідними, 14-15 жовтня, в Івано-Франківську відбудеться Чемпіонат України зі спортивної ходьби та ХХІ міжнародні змагання Кубок «Вечірній Івано-Франківськ».

У рамках цих змагань також пройде чемпіонат України серед чоловіків та жінок з ходьби на 50 км.

За словами начальника управління молоді та спорту МВК Віталія Матешка, вперше в історії України, в Івано-Франківську на дистанції 50 кілометрів змагатимуться жінки.

«Вже є сім заявок, – говорить він. – Долати цю дистанцію не просто навіть чоловікам».

Загалом, каже Матешко, на змагання приїде 16 збірних команд з областей України та шість команд з різних країн світу. Зокрема, щороку приїздять спортсмени з Білорусі, Молдови,Латвії, а також вперше змагатимуться команди з Португалії, Греції та Сербії.

«Прикарпаття представлятимуть 30 скороходів, – зауважив Матешко. – Загалом буде розіграно 22 комплекти нагород. Будуть три міжнародні судді, допінг контроль. Що важливо, наші спортсмени зможуть захистити титул майстра спорту міжнародного класу. Досі треба було їхати за кордон, а відтепер це можна зробити у нас».

Ще за словами чиновника, традиційно змагання відбудуться на сертифікованій ІААФ трасі спортивної ходьби на вулиці Незалежності в центрі міста. Стартують змагання о 12.00, а в неділю о 09.30.

Цьогоріч до змагань розробили спортивний талісман – ляльку Скороходько, а також різноманітні нагороди. Подарунки обіцяють і для найпалкіших вболівальників.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.