Спорт

У Берні «Динамо» зіграє з «Янг Бойз» та спробує потрапити в наступний раунд Ліги чемпіонів УЄФА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 2 серпня, у швейцарському Берні, київське «Динамо»  зустрінеться в другому матчі третього етапу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018рр. з місцевим «Янг Бойз».

Рівно тиждень  тому, кияни на НСК «Олімпійський», в першому матчі перемогли швейцарців з рахунком – 3:1.

Хоч і «Динамо» перемогло з різницею у два м’ячі свого сьогоднішнього суперника на домашній арені, але матч вийшов суперечливим. З одного боку кияни володіли територіальною перевагою, не реалізувавши ряд гольових моментів для взяття воріт свого суперника, а з іншого – «привезли» собі не обов’язкового  м’яча, в останні хвилини матчу, при рахунку – 2:0. Але футболісти Олександра Хацкевича, все ж змогли зібратись та вже у додані хвилини матчу забили третього м’яча у ворота швейцарців. Як заявив керманич киян на після матчевій прес-конференції в Києві, результат першого матчу вважає позитивним та таким, що має стати запорукою  загальної перемоги над суперником на цій стадії Ліги чемпіонів УЄФА.

З огляду на статистику, кияни вже 16 раз грають матчі попереднього етапу найпрестижнішого кубкового турніру. З них 11 раз кияни долали суперників та виступали в груповому етапі з найкращими футбольними командами Європи.

Однією із проблем з якою можуть зіткнутись у сьогоднішньому матчі на «Стад де Сюісс» кияни –  це штучний газон стадіону на якому приймають своїх суперників «Янг Бойз». Стадіон у Берні може розмістити понад 31 тисячу вболівальників.

Нагадаємо, що минулого року, донецький «Шахтар» після перемоги у першому матчі у Львові з рахунком – 2:0, поступився у Берні у серії післяматчевих пенальті  – 2:4 ( основний час 0:2).

Сподіваємось, що  гравцям «Динамо»  не повторить  минулорічної помилки донеччан та  здобудуть право виступати в наступному етапі Ліги чемпіонів, в рік 90-річчя свого клубу.

Сьогоднішній матч доручено обслуговувати суддівській бригаді із Польщі, на чолі із арбітром Павелом Гілем. До речі, за свою суддівську кар’єру цей арбітр працював на чотирьох єврокубкових матчах за участю українських команд.

Так  в 2012-му “Шахтар” на своєму полі переміг данський “Норшелланд” 2: 0 в Лізі Чемпіонів УЄФА.  Харківський  “Металіст” з таким ж рахунком  здолав “Динамо” з Бухареста. Луганська “Зоря” зіграла внічию з “Фейєноордом” 1: 1, а “Дніпро” переміг на виїзді “Карабах” 2: 1 в рамках розіграшу Ліги Європи.

Букмекери в сьогоднішньому матчі фаворитом, з невеликою перевагою,  вважають швейцарців. На їх перемогу вони ставлять ставки з коефіцієнтом  – 2,65. На перемогу киян ставки сягають – 2,55, а на нічию – 3,50.

Матч можна буде переглянути на каналі 2+2 починаючи з 21-15 за київським часом.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.