Спорт

Тренерський дебют Гонтюка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Днями у столиці Словенії Любляні відбувся чемпіонат світу з дзюдо серед юніорів. За успіхами української команди особливо слідкували на Івано-Франківщині. Адже очолював наших юніорів старший тренер з Надвірної Роман Гонтюк.

Харків’янин Артур Саркісян кидає через себе голландського суперника

Участь у чемпіонаті взяли 609 спортсменів із 75 країн. Тренерський дебют Гонтюка вийшов дуже вдалим. Вперше в історії українського дзюдо чоловіча юніорська команда здобула бронзову медаль чемпіонату світу в командних змаганнях. У битві за бронзу наші хлопці здолали збірну Голландії. Загалом на командний турнір заявилися 16 країн.

Роману Гонтюку – лише 29. На двох поспіль Олімпіадах він виборював медалі. В Афінах-2004 – срібло, в Пекіні-2008 – бронзу. Обидві стали першими для Украї­ни на цих іграх. Минулого року він став прапороносцем збірної України на відкритті Олімпіади в Лондоні, та самі змагання не склались – надвірнянець програв уже в першій сутичці. Після цього вирішив завершити свою спортивну кар’єру.


Тренерські настанови Романа Гонтюка привели українських юніорів до світової командної бронзи

«Після Олімпійських ігор я мало тренувався, – говорить Роман. – А зараз, коли почав тренувати, помітив, що навантажуюся не менше, ніж під час підготовки до Олімпіади. Непросто й зі спілкуванням. Усі спортсмени мають особистих тренерів, а в кожного з них – своє бачення вихованця. Тому треба знаходити спільну мову. Намагаюся всіх переконати, що збірна – це одна сім’я, і в ній маємо бути дружніми».

Як каже Роман, коли спортсмен на піку форми й успіху, то це насправді є випробуванням. Так учить його наставник – заслужений тренер України Євген Боднарук з Надвірної. Спортсмен у такі моменти має завжди залишатися людиною і не жити минулими перемогами. Потрібно ставити нову планку та йти до неї.

«Якщо чесно, то глибоко в душі ще важко змиритися, що я вже не діючий спортсмен,
– каже Роман Гонтюк. – Ніхто не знає, можливо, так ляжуть карти, що треба буде готуватися до Олімпійських ігор. Та все одно треба ще багато доводити своєю працею, що я не лише хороший спортсмен, а можу бути й тренером».

Бронзові юніори

(Старший тренер Роман Гонтюк, Надвірна)

Дмитро Раскін, Одеса, 66 кг;

Владислав Діденко
, Київ, 66 кг;

Артур Саркісян
, Харків, 73 кг;

Віктор Макуха, Київ, 81 кг;

Ігор Шостак, Дніпропет­ровськ, 81 кг;

В’ячеслав Дерев’янко
, Полтава, 90 кг;

Яків Хаммо, Донецьк, +90 кг;

Микита Дібрін, Дніпропет­ровськ, +90 кг.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.