Спорт

Студенти перемагають

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Недавно в Івано-Франківську з’явилася нова баскетбольна команда. Об’єднання зусиль коломийського баскетбольного клубу «Тирлич» і Прикарпатського національного університету вже зі старту приносить перемоги.

Коломийський «Тирлич» добре знають в Україні. Минулого року команда стала бронзовим призером Першої ліги, цьогорічної весни коломияни були п’ятими. У новому сезоні, який почався восени, команда отримала новий вигляд – переїхала до Івано-Франківська та стала студентським баскетбольним клубом «Тирлич ПНУ».

Нині разом зі студентами університету виступають досвідчені івано-франківські баскетболісти Дмитро Неволін (призер чемпіонату світу зі стрітболу 2012 року) та Андрій Калашніков (кращий захисник Першої ліги минулого сезону). Як каже головний тренер Олег Пелех, це зроблено для того, аби до них тягнулися юні студенти.

Дмитро Неволін встиг пограти за команди Ужгорода, Чернівців. Минулого сезону грав за «Тирлич» у Першій лізі та за Прикарпатський університет у чемпіонаті області.

«Якщо чесно, я вже й забув, коли грав на такому рівні за франківську команду, – каже Неволін. – Наразі ми єдині, хто представляє Прикарпаття в Першій лізі. Тому дуже хочеться допомагати партнерам по команді, щоб ми показали хороший результат. Можливо, нам навіть вдасться вийти до Вищої ліги. Маємо всі можливості зробити в місті хорошу команду».

Досвіду й майстерності 30-річному баскетболісту не позичати. Секрет – у постійних тренуваннях. «Тренуюся практично щодня, вихідних майже немає, – говорить Дмитро. – Коли перестаєш тренуватися, форма завжди падає. Намагаюся якось надихнути молодших колег. Матеріальної мотивації для мене тут немає, баскетбол – це моє хобі, а основна робота – тренер у ДЮСШ і свій невеличкий бізнес».

Наразі «Тирлич ПНУ» йде зі стовідсотковим результатом. У першому турі франківці перемогли кам’янець-подільський клуб «ДіДіБао» 71:85 і 56:77. На минулих вихідних здолали БК «Чернівці» 83:84 та 69:73.

«Робимо команду не на один рік, – говорить Олег Пелех. – Набрали студентів, вихованців дитячих баскетбольних шкіл. Досвідчені гравці допомагають їм зігратися, набратися досвіду та майстерності. Наразі основне для студентів – фізична підготовка, бо вони лише входять у великий баскетбол. У 17-21 років баскетболісти найбільше прогресують, а в Україні, на жаль, у цьому віці губиться дуже багато талановитих спортсменів, які після ДЮСШ не мають, де грати. Тому це чудово, що у Франківську з’явилася своя студентська команда, де хлопці зможуть продовжувати розвиватися».

Свого часу Олег Пелех разом із івано-франківською «Говерлою» пройшов шлях від Першої ліги через Вищу до Суперліги. Із новим колективом у нього теж є мрія – вивести іванофранківців у Міжнародну студентську лігу. Сьогодні в цьому турнірі виступають дві українські команди двох національних університетів – Київської та Харківської політехнік. Тож сподіваємося, із часом «Тирлич ПНУ» також приєднається до еліти студентського баскетболу України.

«Тирлич ПНУ» стартував упевнено, чотири матчі – чотири перемоги

Склад БК «Тирлич ПНУ»

Розігруючі

Дмитро Неволін

Андрій Калашніков

Роман Барложецький

Андрій Івасишин

Нападники

Олег Ровенський

Володимир Ровенський

Віталій Рудинський

Владислав Савицький

Зураб Сванідзе

Захисники

Андрій Мацьків

Любомир Бортейчук

Ростислав Бровченко

Головний тренер Олег Пелех

Тренер Сергій Вашкевич

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.