Спорт

Студенти Франківського медуніверситету їдуть на чемпіонат України з гирьового хортингу (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Студентська збірна Івано-Франківського національного медичного університету візьме участь у чемпіонаті України з гирьового хортингу, який відбудеться в Харкові 9-10 жовтня.

gyrya

Про підготовку спортсменів до змагань прес-службі ІФНМУ розповів доцент кафедри фізичного виховання і здоров’я, Заслужений майстер спорту України Роман Михальчук.

«Чемпіонат України з гирьового хортингу проводиться вперше, — говорить він. — Це дуже цікавий вид спорту. У програмі будуть змагання з естафети, швидкісного спринту та гирьового фітнесу».

Михальчук додав, що до чемпіонату України готуються п’ятеро: кандидат в майстри спорту, бронзовий призер чемпіонату світу серед студентів, студент четвертого курсу Назар Гривул; кандидат в майстри спорту, чемпіон України серед юніорів другокурсник Олександр Шваб; студент шостого курсу Володимир Шевага; лікар-інтерн другого курсу, кандидат в майстри спорту Юрій Попович;  і другокурсниця Ірина Савчин, яка буде єдиною дівчиною в команді.

Змагання відбудуться в Харкові 9-10 жовтня.

Довідка. Хортинг — український вид спортивних єдиноборств. Хортинг позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій. Слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.