Спорт

Студентки УКД представлятимуть Україну на Чемпіонаті світу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Шестеро студенток спеціальності «Сучасна хореографія» Фахового коледжу Університету Короля Данила стали переможницями Чемпіонату України, національного відбору на світову першість Dance World Cup. Вони потрапили до збірної команди України та влітку представлятимуть нашу державу на Чемпіонаті світу у Празі.

Студентки УКД представлятимуть Україну на Чемпіонаті світу

Євгенія Розноній (1 курс) виборола дві золоті медалі в сольних виступах. Євгенія Семеген (3 курс) – срібло. А група у складі студенток 1 та 2 курсів – Анни Подріз, Вікторії Бойко, Аліни Стельмах, Ольги Криси та Євгенії Розгоній – отримала золото чемпіонату України та високі оцінки суддівської колегії.

Національний чемпіонат України, який є офіційним відбором на світову першість Dance World Cup, цього року у звʼязку з воєнним станом відбувався у відео форматі та був особливо складним, адже кількість та рівень учасників постійно зростає. Оцінювали учасників зірки танцювальної індустрії з Британії, Румунії та інших країн світу.

Підготовкою івано-франківських учасниць займалися викладачі Університету Короля Данила, хореографи-постановники Христина Мартинюк, Наталія Чашечнікова та Василь Шеремета.

На Чемпіонаті світу у Празі будуть представлені 63 країни світу, понад 6000 учасників. Юні франківчанки протягом 10 днів змагатимуться з найкращими танцівниками з різних куточків світу.

Для нас є великою гордістю, що наші студентки вибороли три золоті та одну срібну медалі та є членами Національної збірної. Ми дуже інтенсивно готувалися, для нас не існувало канікул і вихідних. Вже з 26 грудня і по сьогодні весь день ми проводили в танцювальному залі. Але результат повністю виправдав старання. А попереду ще більш насичена підготовка, але ми готові до випробувань і зробимо все, щоб достойно представити Університет Короля Данила та Україну, – розповідає викладачка Фахового коледжу УКД Наталія Чашечнікова.

Читайте: Здобуття безкоштовної якісної освіти шляхом грантових програм УКД

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.